Czas przygotowania
15min
Czas całkowity
15min
porcja/porcje/porcji
4
porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
Składniki
KREMOWY SOS
- 80 g suszonych pomidorów, odsączonych z oleju pokrojonych w paski
- 40 g szynki parmeńskiej, pokrojonej w ciękie paski
- 60 g białej cebuli, obranej i przekrojonej na cztery częśći
- 2-3 ząbki czosnku
- 300 g śmietany, minimum 30%
- 40 g liści świeżego szpinaku
- 40 g sera parmezan, tartego, + dodatkowa ilość do posypania gotowej potrawy
- 2 szczypty pieprzu, mielonego
- 2 szczypty soli
- 25 g oleju rzepakowego
- bazylia do dekoracji
Gnocchi
- 1000 g gnocchi
- woda i sól do ugotowania gnocchi
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 1.Do naczynia mikująceg wkładamy cebule i czosnek mixujemy 3s./obr5
2.Całość zgarniamy na dno naczynia za pomocą kopystki.Dodajemy olej dusimy 3min.\VAROMA\obr.1
3.Dodajemy pokrojone w paski suszone pomidory i szynkę parmeńską.Dusimy 3min.\VAROMA\obr.1"Obroty wsteczne"
4.Dodajemy śmietane przyprawy gotujemy 3min.\100C\obr1"Obroty wsteczne" .
5.Dodaemy szpinak gotujemy 2-3 min.100C\obr.1"Obroty wsteczne" w tym czasie przez otwór w pokrywie naczynia miksującego wsypujemy starty parmezan ok 30-40g patrząc jag gęstnieje nam sos do momentu uzyskania kremowej konsekwencji.
6 . W garnku na kuchence ugotować osoloną wode,zmniejszyć płomień.Gnotcchi wrzucamy na gorącą wode,poczekąć aż wypłyną od tego momentu gotować 2-3min
Odcedzić i podawać odrazu po przygotowaniu polane goroncym sosem.Udekorować bazylią i posypać parmezanem .
GNOCCHI W KREMOWYM SOSIE Z SUSZONYMI POMIDORAMI I SZPINAKIEM
Porady
1.Gnoccgi można zrobić samemu lub urzć gotowych
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Kategorie przepisów:
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze