Czas przygotowania
35h 0min
Czas całkowity
65h 0min
porcja/porcje/porcji
3
porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
- TM 5
opublikowany: 03/12/16
zmieniono dnia: 03/12/16
Składniki
Wątróbka na parze.
- 3 cebule
- 500 gramy watróbki drobiowej
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżki masła
- 1 łyżeczki majeranku
- 2 szczypty soli
- 2 szczypty pieprzu
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Varoma
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Cebulę rozdrobnić – czas 5 sek., obr. poz. 5
Dodać olej i dusić – czas 4 min., temp. 100°C, obr. poz. 1
Przełożyć do miseczki i wymieszać z majerankiem.
Do naczynia wlać ½ l wody, nałożyć przystawkę VAROMA.
Na dolnej części VAROMY ułożyć wątróbki, wyłożyć na nie cebulę, i gotować na parze – czas 30 min., temp. VAROMA, obr. poz. 1.
Po ugotowaniu wątróbki przyprawić solą i pieprzem.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Kategorie przepisów:
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
przepis super,od dzisiaj tylko w takim wydaniu wątróbke bedziemy jedli
Po co jest masło?
a moje pytanie, po co maslo?
wątróbka tak zrobiona +jabłka z majerankiem dodane do waromy smakuje super
U mnie musi być plus jabłko 🍏 smacznego 🤩
Przyznam się szczerze,że nie lubiłam wątróbki ale w tej wersji jest znakomita
jest bardzo smaczna!!! Zachęcam do zrobienia,można dodać coś ale mnie smakuje taka jak w przepisie:cooking
Wątóbka jest bardzo smaczna! Ja dodaję jeszcze jabłko na surową wątróbkę! Polecam!
Are you sure to delete this comment ?