thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 1 thumbnail image 2
Czas przygotowania
10min
Czas całkowity
30min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--
  • TM 31
opublikowany: 23/04/12
zmieniono dnia: 25/04/12

Składniki

ciasto

  • 150 g ciepłej wody
  • 20 g drożdży świeżych
  • 1/2 łyżeczki cukru
  • 350 g mąki pszennej
  • 30 g oliwy z oliwek, (zalewy z suszonych pomidorów)
  • 1 łyżeczka soli
  • 5 g płatków suszonych pomidorów

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    ciasta
  1. 1.Wszystkie składniki umieścić w naczyniu w podanej kolejności; wyrobić 2,5 min / Ciasto"Ciasto"


    2.wyjąć z naczynia, poczekać aż wyrośnie (podwoi objętość) ok.45 min


    3.chwilkę zagnieść (odpowietrzyć); podzielić na 3 części


    4.każdą część podzielić na dwie, uturlać ruloniki, zapleść bagietkę


    5.ułożyć na blasze ( przedzielić perganimem, żeby się nie skleiły), poczekać aż ponownie wyrosną ok. 20-30min, posmarować roztrzepanym jajkiem, posypać bialym i czarnym sezamem


    6.Piec ok.20 minut w temp 180-200*C

Porady

Poniaważ jestem osobą oszczędną i nie lubię jak mi się coś w kuchni marnuje tmrc_emoticons.) wymyśliłam jak spożytkować oliwę/zalewę, która zostawala po użyciu suszonych pomidorów w zalewie. 


Przyprawę "Pomidory suszone -płatki" kupuję na bazarku.


Bagietki mają ciekawy smak. Myślę, że będą doskonałym dodatkiem do mięs i sałatek w nadchodzącym okresie grillowania tmrc_emoticons.)

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Pomidorowe bagietki

Wydrukuj:

Komentarze