- TM 31
Składniki
na ciasto
- 1 jajko
- 1 miarka TM mleka
- 30 gramów oliwy z oliwek
- 30 gramów cukru
- 1 łyżeczek soli
- 25 gramów świeżych drożdży
- 120 gramów poprażonego sezamu na patelni
- 90 gramów wody
- 1 łyżek miodu
- 250 gramów letniej wody
- 650 gramów mąki pszennej
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Wszystki składniki za wyjątkiem wody z miodem i sezamu umieścić w naczyniu miksującym.Wyrabiać 3 min"Blokada naczynia miksującego" "Ciasto"
Odstawić na 30 min do wyrośnięcia ciasta. Po wyrośnięciu podzielić ciasto na 10-11 czści, uformować z nich kule. Z każdej kuli rękoma uformować wałeczek długi na 70 cm. Złożyć go na pół, następnie uformować świderek. Złączyć na końcach i odłożyć na blachę wyłożoną papierem. Odczekać 15 min, a przed samym pieczeniem posmarować bajgle wodą z miodem i oprószyć suto sezamem. Piec w temperaturze 200 st. C przez około 25min lub do zezłocenia.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Wyszły bez problemu. Jednak następnym razem podzielę ciasto na więcej części. Wyrosły ogromne.
Czy mogę ciasto zrobić wieczorem, jeśli tak jak je przechować do rana żeby nie "przerosło"?
super
Mańka - najpiękniejsza z całej wsi
Nie dosyć że przepis skopiowany z mojewypieki.com to bezczelnie zerżniete zdjęcie. Masakra, co za ludzie...
Już drugi raz je zrobiłam i za każdym razem rewelacja. mimo, że nie czekałam, aż wyrosną zgodnie z przepisem.
Chętnie wypróbuję Dam znać, jak smakowały
____________
Mój blog kulinarny:
http://ziolowaszuflada.blogspot.com/
FAJNEEE ! " src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/tongue.png" alt="" width="19" height="20"> Takie przeoisy lubię. POZDRAWIAM.
Lidka Abramowicz
Gratuluję pierwszego przepisu. Polecam, poyszne. Jadłem i mogę szczerze polecić innym
Are you sure to delete this comment ?