thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 1 thumbnail image 2
Czas przygotowania
1h 0min
Czas całkowity
1h 25min
porcja/porcje/porcji
10 kawałek/kawałki/kawałków
Poziom
Łatwy
  • TM 31
opublikowany: 17/02/14
zmieniono dnia: 18/02/14

Składniki

na ciasto

  • 1 jajko
  • 1 miarka TM mleka
  • 30 gramów oliwy z oliwek
  • 30 gramów cukru
  • 1 łyżeczek soli
  • 25 gramów świeżych drożdży
  • 120 gramów poprażonego sezamu na patelni
  • 90 gramów wody
  • 1 łyżek miodu
  • 250 gramów letniej wody
  • 650 gramów mąki pszennej

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Wszystki składniki za wyjątkiem wody z miodem i sezamu umieścić w naczyniu miksującym.Wyrabiać 3 minBlokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" Ciasto"Ciasto"

    Odstawić na 30 min do wyrośnięcia ciasta. Po wyrośnięciu podzielić ciasto na 10-11 czści, uformować z nich kule. Z każdej kuli rękoma uformować wałeczek długi na 70 cm. Złożyć go na pół, następnie uformować świderek. Złączyć na końcach i odłożyć na blachę wyłożoną papierem. Odczekać 15 min, a przed samym pieczeniem posmarować bajgle wodą z miodem i oprószyć suto sezamem. Piec w temperaturze 200 st. C przez około 25min lub do zezłocenia.

     

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Mazurskie bajgle

Wydrukuj:

Komentarze