thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
1h 20min
Czas całkowity
1h 30min
porcja/porcje/porcji
100 kawałek/kawałki/kawałków
Poziom
Średni
  • TM 31
opublikowany: 18/02/14
zmieniono dnia: 26/06/15

Składniki

na ciasto

  • 2 łyżeczki cukru
  • 350 gramów mąki pszennej
  • 120 gramów zimnej wody
  • 120 gramów żółtego sera
  • 75 gramów masła
  • 3/4 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 1 łyżeczek soli

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Ser żółty pokroić na kawałki i umieścić w naczyniu miksującym. Zmielić go 7s./obr.8. Dodać resztę skałdników i wyrobić ciasto 2min/Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" /Ciasto"Ciasto" . Po wyciągnięciu ciasta, należy je ugnieść i  uformować kulę. Następnie owinąć je w folię spożywczą i włożyć  do lodówki na 1 godzinę.

    Po tym czasie ciasto rozwałkować na grubość około 1mm ( im cieniej jest ciasto rozwałkowane, tym krakersy są smaczniejsze i bardziej chrupiące). Okrągłym nożem do pizzy pokroić ciasto na kwadraty lub trójkąty, ponakłuwać każdy krakers widelcem.

    Ukaładać je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i przed pieczeniem oprószyć solą. Piec w temperaturze 220 st. C przez 5-10 min ( powinny się zezłocić).

Porady

Oprócz soli na koniec można posypać krakersy makiem, solą czosnkową, ziołami, papryką itp itd.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Serowe krakersy

Wydrukuj:

Komentarze