thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
10min
Czas całkowity
50min
porcja/porcje/porcji
10 kawałek/kawałki/kawałków
Poziom
--

Składniki

ciasto

  • 250 g mąki
  • 100 g masła
  • 2 żółtka
  • 50 g cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • pół opakowania cukru waniliowego
  • 2 białka
  • pół szklanki cukru
  • 2 duże łodygi rabarbaru obranego pokrojonego w plastry

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    ciasta
  1. 1. Do naczynia miksującego wkładamy mąkę, masło, żółtka, cukier, proszek do pieczenia i cukier waniliowy. Mieszamy 1 min./Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" /Ciasto"Ciasto" . Przekładamy ciasto do innego naczynia. Myjemy naczynie.

    2. Formę do tarty smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą. Caisto dzielimy na pół, jedną częścią ciasta wylepiamy dno blaszki. Na nie kładziemy rabarbar.

    3. Zakładamy motylka. Ubijamy białka wraz z połową szklanki cukru 1min./obr.4.

    4. Wylewamy pianę na rabarbar. Zasypujemy drugą porcją ciasta. Gotowe.

    Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni (termoobieg). Pieczemy 40 mniut.

    SMACZNEGO!!!

     

     

Porady

Ciacho  można posypać cukrem pudrem, podawać ciepłe z lodami waniliowymi.

Bardzo szybkie i dobre ciasto.

 

.

 

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Tarta z rabarbarem

Wydrukuj:

Komentarze

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: