thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
15min
Czas całkowity
45min
porcja/porcje/porcji
25 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
Przepis jest testowany
  • TM 31
opublikowany: 17/11/10
zmieniono dnia: 29/11/11

Składniki

  • 3 jajka
  • 125 g masła, miękkiego
  • 180 g cukru
  • 300 g mąki pszennej
  • 250 g jogurtu naturalnego
  • 25 g płatków migdałowych
  • 1 łyżeczka sody spożywczej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 10 kropli olejku migdałowego, do ciast

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    1. Rozgrzać piekarnik do temperatury 190ºC.
    2. Na noże w naczyniu miksującym założyć motylek.
    3. Oddzielić białka od żółtek. Do naczynia miksującego wlać białka, ubić na sztywną pianę 4 min/obr. 3. Przełożyć do innego naczynia.
    4. Zdjąć motylek .
    5. Do naczynia miksującego włożyć masło, cukier i żółtka, utrzeć 2 min/obr. 3.
    6. Dodać pianę z białek i pozostałe składniki, wyrobić 2 min/ Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" / Ciasto"Ciasto" . Przełożyć do natłuszczonej formy (20x30 cm.) Piec około 30 min.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Ciasto jogurtowe

Wydrukuj:

Komentarze

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: