
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
4
porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
Przepis jest testowany
- TM 31
opublikowany: 17/11/10
zmieniono dnia: 16/10/13
Składniki
- 1 łyżka syropu klonowego
- 300 g mleczka kokosowego
- 700 g wody
- 0,5 łyżeczki kurkumy
- 300 g soczewicy, o krótkim czasie gotowania
- 2 łyżki curry
- 10 g oliwy z oliwek
- 150 g cukinii, pokrojonej w kostkę
- 200 g marchewki, pokrojonej w plasterki
- 2 łyżeczki soli
- 0,5 łyżeczki kolendry, mielonej
- 0,5 łyżeczki kminku
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć marchewkę, cukinię, oliwę i curry, dusić 2 min 30 s/Varoma/
"Obroty wsteczne" /obr. 1.
- Dodać soczewicę, kurkumę i wodę, gotować 20 min/100°C/
"Obroty wsteczne" /obr. 1.
- Dodać pozostałe składniki, gotować ok. 10 min/100°C/
"Obroty wsteczne" /obr. 1.
- Do naczynia miksującego włożyć marchewkę, cukinię, oliwę i curry, dusić 2 min 30 s/Varoma/
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
dobra polecam
Jak nie mam pomysłu to robię to danie. Zawsze wychodzi. A składniki same się znajdują w domu. Bardzo dobre!
Szybkie i smaczne danie. Bez syropu. Polecam.
Ja robie wiecej cukinii i marchwi bo wole wiecej warzyw. I oczywiscie dodałam czosenek
za to zrezygnowałam z syropu klonowego bo nie jestem fanka słodkości w takich potrawach - pyszne danie i pozdrawiam 
Ja użyłam soczewicy zielonej, gotuje się ją dłużej niż czerwoną. Nam w tej wersji bardzo smakowała, ale sama zupa do 'lekkich' nie należy
Brak informacji o jakiej soczewicy mowimy czy brazowej/ zielonej. Czas gotowania nie moze byc za dlugi bo robi sie paciaja
Bardzo dobra
Nie dodawałam syropu klonowego i nie była za słodka
Lidka Abramowicz
Danie samo w sobie w porządku, jednak w potrawie brakuje jakiegoś kwaskowatego/słonawego smaku, który złamałby nieco słodycz morchewki i soczewicy.
Robię dziś na obiad
A ponieważ nie przepadam za taką słodką wersją, to zamiast mleczka kokosowego i syropu klonowego dodam słoik przecieru pomidorowego własnej produkcji Termosiowej
Dam znać jak smakowało
____________
Mój blog kulinarny:
http://ziolowaszuflada.blogspot.com/