thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
15min
Czas całkowity
30min
porcja/porcje/porcji
4 osoba/osoby
Poziom
--

Składniki

ciastka

  • 370 g mąki
  • 190 g masła
  • 180 g śmietany 30%, gęsta
  • 1 łyżki spirytusu
  • 1 jajko kurze, roztrzepane, do posmarowania ciastek
  • cukier trzcinowy, do posypania

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Ciastek
  1. Do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" wkładamy mąkę, masło, śmietanę, spirytus mieszamy 1min 30 sek./Ciasto"Ciasto" .

    2.Z ciasta kształtujemy kulę i wkładamy na ok. 2 godz. do lodówki.

    Po wyjęciu z lodówki ciasto jest dość twarde, należy kroić je w grube plastry, potem rozwałkowywać je na obsypanej mąką stolnicy, na dość cienkie ciasto i wykrajać dowolne kształty.

    Posmarować ciastka roztrzepanym jajkiem i posypać dość obficie cukrem trzcinowym.

    Piec ok. 15 min. w 180 stopniach.

    Smacznego!

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Ciastka francuskie z cukrem trzcinowym

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy
Are you sure to delete this comment ?

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: