thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 1 thumbnail image 2
Czas przygotowania
9min
Czas całkowity
9min
porcja/porcje/porcji
4 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
  • TM 31
opublikowany: 07/11/12
zmieniono dnia: 06/11/13

Składniki

Czekolada "Wedlowska"

  • 100 g czekolada
  • 660 g śmietana 30%

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Czekolady "Wedlowskiej"
  1. Do naczynia miksującego wlewamy śmietanę 30% i połamaną w kostki tabliczkę czekolady  czas 8 min / temp.100 st / obr. 2.  Następnie włączmy na 30s / obr. 6 - dla uzyskania puszystej pianki na czekoladzie.

Porady

Czekoladę "Wedlowską" można robić z różnych czekolad: gorzkiej, mlecznej, mlecznej z orzechami, białej... wg gustu

Można dodać do niej likieru kokosowego, pomaranczowego (dla osob powyżej 18 roku zycia tmrc_emoticons.)

Można ją udekorować bitą śmietaną i posypać wiórkami kokosowymi.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Czekolada "Wedlowska"

Wydrukuj:

Komentarze

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: