thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
18min
Czas całkowity
18min
porcja/porcje/porcji
4 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy

Składniki

Czekoladowa gryczanka by Thermodieta.pl

  • 30 g Czekolada gorzka 80 %, 6 kostek
  • 150 gramy kasza gryczana niepalona
  • 400 gramy mleczko kokosowe
  • 200 gramy woda
  • 360 gramy jabłko
  • 30 gramy masło orzechowe
  • 150 gramy banan
  • 3 łyżeczki kakao
  • 30 gramy erytrol

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Czekoladę siekamy 5 s/obr.5. Odkładamy do miseczki.
    Do naczynia miksującego wsypujemy kaszę, wlewamy mleczko i wodę.
    Nakładamy dolną część Varomy i wkładamy do niej pokrojone w ćwiartki jabłko.
    Zamykamy naczynie i gotujemy 15 min/Varoma/obr. wsteczne 1.
    Ściągamy nakładkę Varomy na bok.
    Do ugotowanej kaszy, dodajemy pozostałe składniki. Blendujemy 30 s/obr.10. Zgarniamy kopystką ze ścianek kielicha na dno. Blendujemy kolejne 30 s/obr.10.
    Przekładamy gryczankę do miski. Dekorujemy ją uparowanym jabłkiem i posiekaną czekoladą.

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Czekoladowa gryczanka by Thermodieta.pl

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy