Czas przygotowania
1h 0min
Czas całkowity
1h 20min
porcja/porcje/porcji
--
--
Poziom
Łatwy
Składniki
Czekoladowe brownie
- 300 g gorzka czekolada, min 70%
- 225 g masło
- 3 jajka
- 100 g cukier, trzcinowy lub muscavado
- sól, szczypta
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- nagrzej piekarnik do 160st
formę 20x30 wyłóż papierem - rozdrobnij jedną czekoladę 6s/obr.10, przesyp do miseczki, odstaw do lodówki
- do naczynia dodaj 2 pozostałe czekolady (połamane), masło, rozpuść 6 min/70st/obr2, przelej do innego naczynia lub skorzystaj z drugiego
- do czystego naczynia dodaj, jajka, cukier ubij 2min/obr.6
- przez 1 min/ obr.2 dodaj masę czekoladową oraz sól do ubitych jaj i wymieszaj na jednolitą masę, przełóż do przygotowanej formy, posyp równomiernie przygotowaną wcześniej czekoladą z lodówki,
- wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz 20 min, po upieczeniu wyjmij z pieca i ostudź
Porady
do brownie możesz przygotować karmelowy krem mascarpone, sorbet owocowy lub inny dodatek
karmelowy krem mascarpone:
50g cukru muscavado
2 żółtka
250g mascarpone
1/2 laski wanilii
żółtka, cukier i ziarna wanili uceiramy, następnie dodajemy po jednej łyżce serka i mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze