thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
1h 0min
Czas całkowity
1h 20min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
Łatwy

Składniki

Czekoladowe brownie

  • 300 g gorzka czekolada, min 70%
  • 225 g masło
  • 3 jajka
  • 100 g cukier, trzcinowy lub muscavado
  • sól, szczypta

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. nagrzej piekarnik do 160st
    formę 20x30 wyłóż papierem
  2. rozdrobnij jedną czekoladę 6s/obr.10, przesyp do miseczki, odstaw do lodówki
  3. do naczynia dodaj 2 pozostałe czekolady (połamane), masło, rozpuść 6 min/70st/obr2, przelej do innego naczynia lub skorzystaj z drugiego
  4. do czystego naczynia dodaj, jajka, cukier ubij 2min/obr.6
  5. przez 1 min/ obr.2 dodaj masę czekoladową oraz sól do ubitych jaj i wymieszaj na jednolitą masę, przełóż do przygotowanej formy, posyp równomiernie przygotowaną wcześniej czekoladą z lodówki,
  6. wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz 20 min, po upieczeniu wyjmij z pieca i ostudź

Porady

do brownie możesz przygotować karmelowy krem mascarpone, sorbet owocowy lub inny dodatek

karmelowy krem mascarpone:
50g cukru muscavado
2 żółtka
250g mascarpone
1/2 laski wanilii

żółtka, cukier i ziarna wanili uceiramy, następnie dodajemy po jednej łyżce serka i mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Czekoladowe brownie

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: