- TM 31
Składniki
Farsz
- sok z 1/2 małej cytryny
- 500 gramów jarmużu
- 1/2 słoiki suszonych pomidorów w oleju
- 1 szczypty soli i pieprz do smaku
- 1 łyżeczki tymianku, suszonego, lub świeżego
- 2 ząbki czosnku jeżeli ktoś lubi
Spód i góra
- 1 opakowania toffu naturalnego
- 1 szczypty soli i pieprz do smaku
- 1 czubate łyżki pietruszki, świeżej lub suszonej
- 1 łyżki oliwy z oliwek lub oleju ze słoika z suszonymi pomidorami
- 2 czubate łyżki koperku, świeżego lub suszonego
- 1000 gramów ugotowanych ziemniakow
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Umyty i oddzielony jarmuż (tyle ile się zmieści) wkladam do naczynia miksujacego i tnę na kawałki ok.40 sek obr. 4 i tak aż pokroję całość. Następnie w naczyniu miksującym blanszuję jarmuż - zalewam 200ml wrzątkiem i 1,5 min mieszam na obr.2. Wyjmuję na sito i przelewam zimną wodą. Przekladam wszystko do miski.
Ziemniaki włożyć do thermomixa. Dodać resztę składników i wszystko zblendować na jednolitą masę obroty 8 ok. 1,5-2 min. 1/2 masy przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego delikatnie oliwą i posypanego mąką bezglutenową/ ew. byłką tartą jeżeli gluten nie przeszkadza.
Pozostałą część przełożyć do miski. Nie myję naczynia miksującego
Do naczynia wrzucam suszone pomidory (ew. czosnek), blenduję 4 sek. obr. 7. Dodaję jarmuż, przyprawy, sok z cytryny i 40 sek. obr.2 mieszam tak, aby się połączyły skladniki. Całość przełożyć na masę ziemniaczaną do naczynia żaroodpornego. Przykryć pozostałą cześcią masy.
Zapiekać bez przykrycia w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 30-40 minut.
Smacznego!
Przygotowanie jarmużu
Spód i góra.
Farsz.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Mam wszystko - jutro zrobię. Oby dzieciom posmakowalo.
Takich przepisów właśnie szukam ! Dodane do kolekcji