thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 3
thumbnail image 4
thumbnail image 5
thumbnail image 6
thumbnail image 1 thumbnail image 2 thumbnail image 3 thumbnail image 4 thumbnail image 5 thumbnail image 6
Czas przygotowania
25min
Czas całkowity
55min
porcja/porcje/porcji
6 porcja/porcje/porcji
Poziom
Średni
  • TM 31
opublikowany: 16/10/13
zmieniono dnia: 19/03/17

Składniki

Krem Beszamelowy

  • 25 g masła
  • 2 łyżki mąki
  • 1,5 szklanki mleka
  • przyprawy: sól, pieprz, curry

Cannelloni

  • 1 opakowanie makaronu Cannelloni nr 53, z firmy Lubella Inspiracje

Farsz do cannelloni

  • 1-2 cebule
  • sól, pieprz, gałka muszkatałowa, curry, bazylia, kolendra
  • 500 g boczniaków, obgotowanych
  • 500 g miesa mielonego wieprzowego

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Cannelloni z boczniakami
  1. Pokrojoną cebulę i mięso mielone dusimy na głębokiej patelni lub w woku. Dodajemy po około 5 minutach pokrojone i obgotowane boczniaki. Calość przyprawiamy: solą, pieprzem, bazylią, kolendrą, gałką muszkatałową i curry.

  2. Formę smarujemy tłuszczem i układamy w niej nadziane farszem cannelloni.

  3. Sos beszamelowy.

    Do naczynia miksującego wkładamy masło temp 90 st. C / czas 8 minut / obr. 4. Po minucie dodajemy 2 łyżki mąki. Następnie wlewamy 1,5 szklanki mleka i zwiększamy obroty na 5-6. Następnie dodajemy łyżeczkę curry, szczyptę soli i pieprzu.

  4. Cannelloni zalewamy sosem beszamelowym i wstawiamy do piekarnika - termoobieg temp. 190-200 st. C, czas 30-35 minut.

Porady

Sosu beszamelowego możecie zrobić spokojnie podwójną porcję, bo bedzie tak jak u mnie że się zgubił tmrc_emoticons.;)

Na wierzch wyłozyłam resztę nadzienia, które mi zostało po nadzianiu cannelloni.

Gdy mamy surowe boczniaki to należy je oczyścić, porwać nożem na paski i obgotować w osolonej wodzie.

Forma do pieczenia ma wymiary 32 cm x 32 cm.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Cannelloni z boczniakami

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: