thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 1 thumbnail image 2
Czas przygotowania
15min
Czas całkowity
15min
porcja/porcje/porcji
13 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy

Składniki

ciasto

  • 260g mąki typ 550,130g mleka
  • 20g oleju,1 żółtko,20g cukru,25g świeżych drożdżych,10ml olejku migdałowego

nadzienie

  • konfitura ulubiona,białko do posmarowania cukier brązowy do posypania

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    ciasto
  1. do naczynia wlej mleko i wsyp cukier wymieszaj do roztopienia cukru 3min/50st/2 pozostaw do wystudzenia w naczyniu,w tym czasie wyłóż foremkę papierem rozgrzej piekarnik do temp 180st

    Do wystudzonego mleka dodaj po kolei kolejne składniki,wyrobić ciasto 2min/Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" /Ciasto"Ciasto"  wyrobione ciasto wyłozyć na stolnice posypaną lekka mąką i rozwałkowac na dość duże koło(nie za grubo ok 0,5 cm )nozem przekroić na pół i z tej połowy na trojkaty,srodek wysmarować konfiturą,zwijać od najdłuższego brzegu.

  2. z drugiej połowy  wyrobić ciasto troszke i rozwałkować na prostokąt posmarować srodek konfitura i zwijać w rulon,kroic na kawałki ok 4cm

  3. posmarowac białkiem i posypać cukrem brązowym,do piekarnika rozgrzanego 180st termoobieg na drugą szyne z dołu i piec 10min-12min 

Porady

można zrobić także z serem,z róznym nadzieniem według upodobań,zyczę smacznego

wyszły przepyszne

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

rogaliki,drożdżóweczki migdałowe z nadzieniem

Wydrukuj:

Komentarze