- TM 31
Składniki
ciasto
- 260g mąki typ 550,130g mleka
- 20g oleju,1 żółtko,20g cukru,25g świeżych drożdżych,10ml olejku migdałowego
nadzienie
- konfitura ulubiona,białko do posmarowania cukier brązowy do posypania
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
do naczynia wlej mleko i wsyp cukier wymieszaj do roztopienia cukru 3min/50st/2 pozostaw do wystudzenia w naczyniu,w tym czasie wyłóż foremkę papierem rozgrzej piekarnik do temp 180st
Do wystudzonego mleka dodaj po kolei kolejne składniki,wyrobić ciasto 2min/"Blokada naczynia miksującego" /"Ciasto" wyrobione ciasto wyłozyć na stolnice posypaną lekka mąką i rozwałkowac na dość duże koło(nie za grubo ok 0,5 cm )nozem przekroić na pół i z tej połowy na trojkaty,srodek wysmarować konfiturą,zwijać od najdłuższego brzegu.
ciasto
Porady
można zrobić także z serem,z róznym nadzieniem według upodobań,zyczę smacznego
wyszły przepyszne
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Przepyszne i szybko znikają
Zrobiłam jedną porcję i ledwo zdążyła wystygnąć. Szybciutko robiłam drugą porcję, aby nadążyć za żarłoczkami nie zawijałam już rogalików, tylko ruloniki z prostokąta. Myślę, że to najlepsza rekomendacja. A, robiłam z serem na słodko. Polecam
zrobilam dzisiaj rogaliki-szybko (!) i prosto-a wyszly przepyszne!
Bardzo fajny przepis, na pewno bede czesto korzystac.