![thumbnail image 1](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/dt783z8v-255ca-719263-cfcd2-w4g0m5zw/89a39e32-b676-450e-a35c-4deff9019c34/main/monte-deser.jpg)
![thumbnail image 2](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/dt783z8v-255ca-719263-cfcd2-w4g0m5zw/7a94f651-2930-40f5-ae72-a78871613376/main/monte-deser.jpg)
- TM 31
Składniki
czekoladowy
- część budyniu( z góry przepis),20g kakao ciemne,20g czekolady mlecznej w kostkach
budyń waniliowy
- 1000g mleka 3,2%,mąka typ 550 80g,maka ziemniaczana 50g,cukier waniliowy 8g,cukier trzcinowy 50g
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
na poczatek oddzielic 280g mleka z tego litra,w tym mleku wymieszać mąki,odstawić
do
"Blokada naczynia miksującego" pozostała część mleka,cukier waniliowy,cukier brązowy,załozyc motylek i gotować 12min/90st/obr2 jak TM osiągnie temp.70st wlac przez otwór częśc mleka wymieszana z mąkami i dalej gotować po tym czasie 12 min,wyłączyc i przelac do miseczek zlanych zimna woda do połowy,ostudzić,pozostawic troche budyniu w naczyniu
pozostała część budyniu waniliowego, czekolade w kostkach wrzucic do
"Blokada naczynia miksującego" 3min/90st/obr3 (do szklanki nalać tyrochę mleka do wymieszania kakao) wsypac tam kakao wymieszać porzadnie na jednolita masę,przelac przez otwór w pokrywie do naczynia po czasie wyłączyć i przelac na część waniliowa odczekac chwilkę przykryc folia aluminiową i do lodówki
budyń waniliowy
budyń czekoladowy
Porady
Inspiracja był deser wykonany przez Elę,syn bardzo prosił o pyszny deser prosił o monte...
deser po modyfikacji przepisu //www.przepisownia.pl/przepisy/deser-czekoladowo-%C5%9Bmietanowy-co%C5%9B-jak-monte/446265 dzięki temu że nie ma jajek można przechowywać dłuzej w lodówce,deser jest syty
z tego przepisu robię budyn na rafaello z dodatkiem advocatu z TM ale o tym juz w następnym przepisie jak bedę robić
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Super deserek, prosty, niedrogi i smaczny
pati![Smile](https://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/smiley/packs/roving/smile.png)
Robię pół na pół bialy i cirmny i daje 100g gorzkiej czekolady [[wysiwyg_imageupload:2652:]]
Pyszny deser. Robiłam już 2 razy a trzecia porcja już w lodówce. nie wyszła mi żadna breja i na nastepny dzień konsystencja też była bez zarzutu.
Roię ten deser często ibreja nie wychodzi...prosze bardzo tutaj dowód..
https://marynawkuchni.wordpress.com/?s=monte
Kuchniamaryny - zapraszam na mój blog kulinarny. Kuchnia prosta metodą tradycyjną a także z wykonaniem TM, szybkie dania...więcej na blogu, serdecznie zapraszam www.marynawkuchni.wordpress.com
Trzeba spróbować![tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/smile.png)
niestety-bardzo wodnisty, chyba troche mało tej mąki na 1l mleka
Niestety wyszła mi wodnista breja (cos na wzór "wczorajszego" budyniu) której nikt nie chcial jeść![tmrc_emoticons.( tmrc_emoticons.(](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/aw.png)
Popieram,przepis prosty ale mało czytelny. Pełniejsze zdania i interpunkcja rozwiązałyby problem. Mimo tego wygląda apetycznie i wkrótce go wypróbuję![tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/smile.png)
Pyszne Monte, smakuje..
Are you sure to delete this comment ?