

- TM 31
Składniki
tortownica o średnicy 20 cm
- 250g maki,110g miękkiej margaryny,100g cukru trzcinowego,1 żółtko,1 szczypta soli, 5g cukru waniliowego, 200-300g śliwek bez pestek, 20g cukru,cynamon opcjonalnie
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
sypkie składniki wymieszać oprócz cukru perlistego w
"Blokada naczynia miksującego" 10s/4 dodać żółtko i margaryne pokrojoną na kawałki,wymieszać 20s/5 można pomóc sobie kopystką,okrągłą blaszkę wysmarować oliwą i posypać bułką tartą wyłozyc 2/3 ciasta i ugniatać palcami,wyłozyć śliwki posypać je cukrem i cynamonem,posypać pozostałą częscią ciatsa formując kruszonkę
ciasto piec w piekarniku góra dó 180st ok 45min
ciasto
Porady
zamiast margaryny można dodać masło
opcja z termoobiegiem 160st/35min
można włozyć inne owoce,bądźmy kreatywni
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Przepis rewelacja! Ciasto gotowe w 5 min. Ja robiłam w małych foremkach do tarty, zamiast śliwek dałam tarte jabłka, użyłam mąkĘ tortową, połączoną z krupczatkĄ. A na ciepłe jeszcze ciasto były lody
Pycha!
właśnie upiekłam! Jestem pod wrażeniem łatwości przygotowania ciasta. Jedyna wprowadzona przeze mnie zmiana dotyczy mąki: dałam pszenną pełnoziarnistą pomieszaną pół na pół z tradycyjną pszenną tortową. Pachnie zabójczo i do tego samo się robi! Smaczne!
Ciasto bardzo dobre! Polecam
dziękuję za opinię cieszę bardzo
ja tez robię w rożnych wersjach mówie o owocach ale podstawy trzymam się z przepisu 
Kuchniamaryny - zapraszam na mój blog kulinarny. Kuchnia prosta metodą tradycyjną a także z wykonaniem TM, szybkie dania...więcej na blogu, serdecznie zapraszam www.marynawkuchni.wordpress.com
Polecam. Ciasto super. Cieszę się, że bez proszku do pieczenia itp. Mój synek był zachwycony. Zrobiłam z rabarbarem, masłem i bez brązowego cukru (taki był skład szafek
) Na dziś piekę z rabarbarem ale z cukrem już właściwym. Naprawdę bardzo dobre ciasto.
Grzeczne dziewczynki idą do nieba, a niegrzeczne tam gdzie chcą!