thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 3
thumbnail image 4
thumbnail image 5
thumbnail image 6
thumbnail image 7
thumbnail image 8
thumbnail image 9
thumbnail image 1 thumbnail image 2 thumbnail image 3 thumbnail image 4 thumbnail image 5 thumbnail image 6 thumbnail image 7 thumbnail image 8 thumbnail image 9
Czas przygotowania
1h 0min
Czas całkowity
1h 0min
porcja/porcje/porcji
10 porcja/porcje/porcji
Poziom
Średni

Składniki

ciasto naleśnikowe

  • 200 g mąki pszennej,250g ciepłego mleka ,250g ciepłej wody,szczypta soli,2 jajka,15g oleju,5g proszku do pieczenia

farsz

  • 500g kapusty kiszonej,200g pieczarek, 2 liście laurowe,2 ziela angielskie,1 cebula,pieprz, sól do smaku,olej do smażenia,jajko do obtoczenia i bułka tarta

  • 500g kapusty kiszonej,200g pieczarek, 2 liście laurowe,2 ziela angielskie,1 cebula,pieprz, sól do smaku,olej do smażenia,jajko do obtoczenia i bułka tarta

  • 200 g mąki pszennej,250g ciepłego mleka ,250g ciepłej wody,szczypta soli,2 jajka,15g oleju,5g proszku do pieczenia

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    naleśniki
  1. do naczynia wkladamy motylek wlewamy jajka i ubijamy na puszysta masę 3min/50st/obr4 dodajemy pozostałe skladniki według kolejności,mieszamy 30s/obr2 

  2. po ubiciu jajek...

  3. masa naleśnikowa gotowa do smażenia

  4. farsz z kapusty i pieczarek
  5. cebulę kroimy w piórka,nalać 50g oliwy do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" zrumienić 7min/80st/Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" /obr2 pieczarki pokroic w plastry i wrzucic do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" podsmazyc z cebulką 5min/Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" 80st/Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" /obr2 po tym czasie przelać z naczynia do garnka(cebulę i pieczarki),wrzucić poszatkowaną kapustę i zalać bulionem tak zeby zakryć kapustę,dodać liście laurowe,ziele angielskie,pieprz i sól,dusić od 1godz-1,5 sprawdzając czy nie trzeba dolać bulionu,ponieważ wyparuje.kapusta będiz egotowa po całkowitym wyparowaniu bulionu po tym czasie (moja była juz gotowa po 55minutach.

    Gotowy farsz nałożyć na srodek nalesnika i złozyc boki do srodka a pozniej jak naleśniki w rulon,obtoczyc w jajku,bułce i smazyc na złoty kolor na patelni z olejem

Porady

podawać z sosikiem np.pieczarkowym,zamiast kapusty kiszonej można uzyc białej,zamiast pieczarek grzybki...

ciasto naleśnikowe z dodatkiem proszku do pieczenia są puszyste,polecam

ins.//www.znajdzprzepisy.pl/click/index/4030969/?site=doowa.blogspot.com po modyfikacji

 

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

krokiety z kapusta kiszoną i pieczarkami

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?