thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
0 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy

Składniki

ciasto

  • 150g cukru pudru,cukier waniliowy,2 jaja,1/2 kost.margaryny,300g maki pszennej typ 550,15g sody oczyszczonej,7g cynamonu,15g kakao ciemne,17g przyprawy piernikowej,3/4 szkl.mleka o temp.pokojowej,20g miodu,30g dżemu(wisniowy,sliwkowy co kto lubi)
  • ok 100g bakali:orzechy włoskie rozdrobnione,płatki migdałów,sliwki suszone pokrojone

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. do naczynia włozyc po kolei składniki:

    jajka,cukier puder,cukier waniliowy,utrzec (motylek załozyc) 30s/3,5-4 po otrzymaniu masy jajecznej gestej,dodac margaryne (miękką)w kostkę pokrojoną ,wymieszac 10s/obr 4 zdjąć motylek

    dodać pozostałe skladniki i po dodaniu bakali dopiero wymieszać 20s/obr4/Obroty wsteczne"Obroty wsteczne"

    przygotowane ciasto przelac do formy okragłej 23cm wyłozonej papierem i piec w rozgrzanym piekarniku 180st termoobieg 30-35min najlepiej przed koncem sprawdzić patyczkiem czy ciasto w srodku jest suche jesli tak to wyjmujemy 

     

Porady

po przestudzeniu można posypać pudrem lub polać polewą czekoladową i posypać płatkami migdałów i kokosem

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

babka piernikowa

Wydrukuj:

Komentarze