Czas przygotowania
20min
Czas całkowity
20min
porcja/porcje/porcji
5
porcja/porcje/porcji
Poziom
Średni
- TM 31
opublikowany: 26/11/16
zmieniono dnia: 26/11/16
Składniki
burgery buraczano-gryczane
- 2 duże buraki, ugotowane, obrane
- 600 g kaszy gryczanej, ugotowanej
- 60 pestki słonecznika
- cebula
- 3 ząbki czosnku
- 1/2 MT oleju
- sól, pieprz, imbir suszony
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Cebulę i czosnęk zalewamy olejem, mielimy: obroty 5, 5 sekund. Następnie podsmażamy: Varoma, 3 min., obroty 3.
- Dodajemy buraki, mielimy 4-5, 10 sek. Dodajemy pozostałe składniki i mieszamy 20 sek. obroty 4.
- Z powstałego ciasta formuujemy burgery i zapiekamy w piekarniku 10-15 min, 180 stopni. Smacznego!
Porady
Można doprawiać dowolnymi ziołami. Jako przekąska podawać z sosem, np. czosnkowym, ziołowym.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Świetny przepis
Super przepis