- TM 31
Składniki
Na zupę
- 50 gramów selera
- 50 gramów pietruszki
- 100 gramów kapusty białej
- 50 gramów cebuli
- 3 ząbki czosnku
- 1 mały lub średni ziemniak
- 1 litr wody
- 1-2 garści fasolki zielonej, mrożonej lub świeżej
- 1 puszka białej fasoli
- 1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej
- 1 łyżka soli
- 1 łyżeczka pieprzu czarnego
- 1 łyżeczka pieprzu ziołowego
- 1/2 łyżeczki Papryki słodkiej
- 1/2 kostki warzywnej, (opcjonalnie)
- 1-2 liście laurowe
- suszone liście pietruszki
- 1/2 MT oliwy
- 1/2 cytrytny
- 2 łyżki śmietany
- 200 gramów marchewki
- 300-350 gramów buraków czerwonych
- 1 puszka pomidorów, ok 300-350 g
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Pomidory zmielić 7 sek., obroty 6. Przełożyć do innego naczynia.
Wszystkie warzywa oprócz fasoli zmielić: 10 sek., obroty 4. Dolać oliwę i dusić: 8 min., Varoma, obroty 1.
Dolać wodę, dodać przyprawy (pitruszkę skruszyć) i fasolkę szparagową zieloną, gotujemy 15 minut, 100 stopni, "Obroty wsteczne" , obroty 1. Po ok 2-3 min. dodajemy ziemniaka pokorojonego w kostkę.
Dodajemy pomidory i białą fasolę odsączoną. Gotujemy 7 min., 100 stopni, "Obroty wsteczne" , obroty 1.
Po ugotowaniu dodajemy sok z połowy cytryny i śmietanę. Mieszamy: 5 sek., obroty 3.
Zupa
Porady
Można użyć swieżej lub suszonej fasoli zamiast mrożonej lub z puszki. Suszoną należy najpierw namoczyć przez noc.
W innej wersji, np. dla matek karmiących, moża użyć ciecierzycy i soczewicy zamiast fasoli i kapusty
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
dobra zupka
Dobry, czegoś jednak mi w nim brakuje,ale ogólnie ok.
Pychotka