thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
20min
Czas całkowity
20min
porcja/porcje/porcji
5 porcja/porcje/porcji
Poziom
Średni

Składniki

burgery buraczano-gryczane

  • 2 duże buraki, ugotowane, obrane
  • 600 g kaszy gryczanej, ugotowanej
  • 60 pestki słonecznika
  • cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 1/2 MT oleju
  • sól, pieprz, imbir suszony

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Cebulę i czosnęk zalewamy olejem, mielimy: obroty 5, 5 sekund. Następnie podsmażamy: Varoma, 3 min., obroty 3.
  2. Dodajemy buraki, mielimy 4-5, 10 sek. Dodajemy pozostałe składniki i mieszamy 20 sek. obroty 4.
  3. Z powstałego ciasta formuujemy burgery i zapiekamy w piekarniku 10-15 min, 180 stopni. Smacznego!

Porady

Można doprawiać dowolnymi ziołami. Jako przekąska podawać z sosem, np. czosnkowym, ziołowym.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

burgery buraczano-gryczane

Wydrukuj:

Komentarze

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: