thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
5min
Czas całkowity
5min
porcja/porcje/porcji
1 słoik/słoiki/słoików
Poziom
Łatwy

Składniki

na masło

  • 1,5 szklanki obranych ziaren słonecznika
  • 2 łyżki masła kokosowego

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Słonecznik podprażamy na patelni na złocisto

  2. Mielimy 5 sek, obr 5; następnie dodajemy masło kokosowe i mielimy kilka sek., obroty 7-10 do momentu uzyskania zadawalającej na masy (kremowa bądź z cząsteczkami).

Porady

Przechowywać do 2 tygodni w temperaturze POKOJOWEJ.Bardzo fajnie komponuje się na kanapkach z dżemem.Nadaje się również jako dip do mięs.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Masło słonecznikowe

Wydrukuj:

Komentarze