thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
4 osoba/osoby
Poziom
--

Składniki

  • 250 g szpinaku
  • 500 g mielonego mięsa z indyka
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 jajko całe
  • szczypta galki muszkatolowej, w proszku
  • 1 łyzeczka musztardy francuskiej
  • sól i pieprz do smaku
  • 2 łyżki oliwy
  • 4 łyżki bułki tartej

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Szpinak myjemy, do naczynia wlewamy gorącą wodę, lekko solimy i wrzucamy szpinak. blanszować 2 min/90°/obr 2. odsączamy i miksujemy 30s/obr7. przekladamy do innego naczynia.  do naczynia wkładamy czosnek, miksujemy 3s/obr 6, zgarniamy ze ścianek kopystką. dodajemy mięso mielone, bułkę tartą, musztardę, gałkę, jajko oraz posiekany szpinak i mieszamy 20s/obr 4. z otrzymanej maszy formujemy kotlety smażymy na złoty kolor. można też szpinak użyć jako farsz, czyli na uformowane rozpłaszczone kulki mięsa układamy porcję szpinaku i zlepiamy ponownie formując kulki.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Kotlety ze szpinakiem

Wydrukuj:

Komentarze