thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 1 thumbnail image 2
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--
  • TM 21
opublikowany: 21/03/12
zmieniono dnia: 21/03/12

Składniki

  • 600 g mięsa drobiowego
  • 200 g pieczarek
  • 2 kawałki biała część pora
  • 2 łyżki bułka tarta
  • 1/2 szklanki parmezanu, lub innego sera żółtego
  • 1 jajko kurze
  • 1 natka pietruszki zielonej
  • sól i pieprz, do smaku
  • oleju, do smażenia

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Mięso drobiowe umyć i pokroić w kawałki. Pieczarki obrać, pokroić na mniejsze kawałki i wrzucić do naczynia, białą część z pora pokroić  w paseczki i dołożyć do pieczarek. Zmiksować obr. poz 5 - czas 20 sek. Przełozyć do innej miseczki. Mięso włożyć do naczynia i zmiksować obr. poz 7 czas. 30 sek.  W razie potrzeby wymieszać kopystką. Do mięsa dodać zmiksowane pieczarki, por, jajko, starty ser, bułkę tartą, sól, pieprz, ewentualnie inne przyprawy według uznania i posiekaną natkę pietruszki. Wymieszać obr, poz.4 czas 20 sek.


    Z gotowej masy formować kotleciki, podsmażyć na patelni z olejem chwilkę, następnie przełożyć kotleciki do żaroodpornego naczynia i zapiec w temperaturze 180 stopni przez 20-30 minut.


    Smacznego tmrc_emoticons.-)

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 21 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 21

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Kotlety drobiowe

Wydrukuj:

Komentarze