thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 1 thumbnail image 2
Czas przygotowania
53min
Czas całkowity
53min
porcja/porcje/porcji
4 osoba/osoby
Poziom
Łatwy

Składniki

Zupa gołąbkowa

  • 200 g miesa mielonego wieprzowego
  • 150 g mięsa mielonego wołowego
  • 1 cebula,1 marchewka, 1 ząbek czosnku i pół pora ( biała część )
  • 2 łyżki oleju
  • 400 g włoskiej kapusty
  • 2 ziela angielskie, 1 liść laurowy, sól i pieprz
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki i szczypta ostrej papryki
  • 900 g wrzącej wody i 2 bulionetki
  • 30 g ryżu
  • 4 łyżki koncentratu pomidorowego

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" dajemy 200 g kapusty i szatkujemy 20 sek /obroty 4. Przekładamy do innego naczynia. Dodajemy drugą część kapusty i pokrojoną na większe kawałki marchewkę i pora, szatkujemy 20 sek / obroty 4. Przekładamy do pierwszej części kapusty. Naczynie Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" za pomocą kopystki dokładnie opróżniamy.

    Do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" dajemy cebulę i miksujemy czas 15 sek / obroty 5. Dolewamy oleju i podduszamy 4 minuty / Varoma / obroty 1.

    Dodajemy mięso i ponownie podduszamy czas 8 minut / Varoma / obr. 2.

    Następnie dokładamy poszatkowaną kapustę, marchewkę i pora, ząbki czosnku, podlewamy 2 miarkami TM wodą i podduszamy 5 minut / Varoma / obroty 2.

    Dodajemy ziele angielskie, liść laurowy, koncentrat pomidorowy oraz przyprawy. Zalewamy gorącą wodą i dajemy kostki bulionowe. Gotujemy czas 25 minut / 100 stopni / obroty 1.

    Dodajemy ryż i ponownie gotujemy czas 10 minut / 100 stopni / Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" 1.

Porady

Zupa smakuje jeszcze lepiej następnego dnia.
Życzę smacznego !!!

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Zupa gołąbkowa

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?