Czas przygotowania
30min
Czas całkowity
30min
porcja/porcje/porcji
6
porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
- TM 6
- TM 5
- TM 31
opublikowany: 20/04/24
zmieniono dnia: 20/04/24
Składniki
Jarzynowa zupa z rybą
- 200 g warzyw, cukinia, marchew, por, batat, pietruszka korzeń
- 200 g ziemniaków, pokrojonych na 1/4
- 20 g smalcu z gęsi lub oliwy z oliwek
- 1 łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego wykonanego w TM
- 1 liście laurowy
- 2 ziarna ziela angielskiego
- 1 łyżeczki suszonego lubczyku
- 40 g ryżu, wypłukanego pod bieżącą wodą
- 200 g pstrąga tęczowego, świeżego, oczyszczonego, pokrojonego na 3cm kawałki
- 50 g rózyczek brokuła
- 1 łyżeczki soli kłodawskiej
- 70 g wegańskiej śmietany
- 1/2 pęczka koperku, świeżego
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Koszyczek
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Na naczynie miksujące postaw koszyczek, odważ 200g warzyw (np.cukinia, marchew, pietruszka, seler) umyj pod bieżącą wodą.
- Na naczynie miksujące postaw koszyczek, odważ 200g warzyw (np.cukinia, marchew, pietruszka, seler) umyj pod bieżącą wodą.
- Do naczynia miksującego włożyć 200g warzyw (np.cukinia, marchew, pietruszka, seler), rozdrobnić3 s/obr. 5
- Dodać 200g ziemniaków 2 s/obr. 5
- Dodać 20g smalcu z gęsi, lub oliwy z oliwek, dusić 5 min/120°C/"Obroty wsteczne" /obr. 1.
- Dodać 1200g wody koncentrat bulionu warzywnego, liść laurowy, ziele angielskie i lubczyk, gotować 8 min/100°C/obr. 1
- Dodać 40g ryżu, opłukanego pod bieżącą wodą, 200g pstrąga tęczowego, bez ości, pokrojonego na 3cm kawałki, 50g różyczek brokuła, gotować 12 min/100°C/"Obroty wsteczne" /obr. 1.
- Dodać posiekany koperek, sól i pieprz,70g wegańskiej śmietany kokosowej gotować kolejne 2 min/100°C/"Obroty wsteczne" /obr. 1.
Zupa jarzynowa z rybą
Porady
WARTOŚCI ODŻYWCZE na 1 porcję : Kalorie: 615.5 kJ / 147.1 kcal Białko: 10 g Węglowodany: 13.9 g Tłuszcz: 8.2 g Tłuszcz nasycony: 4.7 g Błonnik: 2.1 g Sód: 0.037 g Te wartości są przybliżone.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Kategorie przepisów:
Wiosna
Lato
Jesień
Zima
Naturalne
Szybkie
Przepis dla dzieci
Bez nabiału
Bez jajek
Bez glutenu
Bez laktozy
Zupa
Gotowanie na co dzień
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Are you sure to delete this comment ?