Czas przygotowania
1h 0min
Czas całkowity
1h 0min
porcja/porcje/porcji
4
osoba/osoby
Poziom
Łatwy
- TM 31
opublikowany: 16/06/18
zmieniono dnia: 16/06/18
Składniki
ZUPA DYNIOWA Z CHORIZO
- 250 g Kiełbasa chorizo
- 3 papryczka chili jalapeño, świeża
- 150g cebuli
- 3 ząbki czosnku
- 10g masło, niesolone
- 600 g dynia
- 1 litra Bulionu warzywnego
- 60g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 300g ziemniaków
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 1.Obierz i włóż chorizo do naczynia TM. Rozdrobnik 5sec/Obr.7
2.Usun chorizo z naczynia odłóż na bok .
3. Do naczynia TM włóż 1szt jalapeno, cebule i czosnek.
Połacz 3sec/obr 9
4. Zgarnij skladniki na dol na czynia ze scianek
5. Dodaj ziemniaki i dynie pokrojone wczesniej w kostke.
Rozdrobnij 15sec/obr7
6.Dodaj bulion.Gotuj 25 min/100C/Obr 1
7.Kiedy zupa sie gotuje wrzuc chorizo na patelnie i podsmaz.
Smaz bez oleju az bezdzie ugotowane i chrupkie.
8. Nad ogniem opal druga papryczke .Sciagniej opalona skórke i pokroj w plasterki.
9. Kiedy zupa jest juz ugotowana dodaj smietanke.Powoli zblenduj od obr 2 do obr 6 okolo 1,5 min
10. Przelej do miseczek dekoruj , chorizo, plasterkami papryczki i smietanka.
SMACZNEGO !!!
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze