thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
45min
Czas całkowity
45min
porcja/porcje/porcji
4 osoba/osoby
Poziom
--
opublikowany: 16/06/18
zmieniono dnia: 16/06/18

Składniki

Zupa z pietruszka i Jabłkiem * lekko pikantna

  • 100 g cebuli bialej
  • 35 gr g masla lub oliwy z oliwek
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 Sredniej wielkosci ziemniak
  • 1 Duża pietruszka ( korzeń )
  • 1 jabłko, do jedzenia
  • 1 łyżeczki curry, mielone
  • 1 łyżki mąki pszennej
  • 1 i 1/3 litra Bulionu warzywnego
  • sól, pieprz
  • 2-3 lyżek smietany 30% badz jogurtu naturalnego

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. 1. Obieramy cebule i czosnek; rozdrabniamy w naczyniu 6s Obr.5
    2. Blanszujemy cebule i czonek 5 min 100 C Obr. 1
    3. Dodajemy obrane i pokrojone w kostkę korzeń pietruszki, jabłko, ziemniak ; rozdrabniamy w naczyniu 10 sec Obr. 5-6
    4. Dodajemy mąkę i przyprawe curry , następnie bulion warzywny ; gotujemy 35 min-100C- Obr.2
    5. Po ugotowaniu blenderujemy do jednolitej konsystencji 1 minobr 10
    6. Dodajemy smietane badz jogurt 5sec obr. 4

    **
    Zupa może byc podana z prazonymi migdalami na wierzchu badż swietnie sprwdzaja sie czosnkowe grzanki.

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Zupa z pietruszka i Jabłkiem * lekko pikantna

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?