thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
35min
Czas całkowity
35min
porcja/porcje/porcji
4 osoba/osoby
Poziom
Łatwy

Składniki

zupa

  • 100 g cebula
  • 100 g marchewka
  • 110 g czerwona soczewica
  • 450 g woda niegazowana
  • 1 puszki pomidorów
  • 1 łyżka curry
  • szczypta chilli
  • szczypta soli
  • 30 g oleju
  • kostka bulionu warzywnego

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Koszyczek
    Koszyczek kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz
  • Naczynie termiczne
    Naczynie termiczne kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Przygotowanie zupy:
  1. 1. Cebulę i obraną marchewkę wkładamy do naczynia ; rozdrabniamy czas 4s/poz. 5

    2. Szpatułką zbieramy cebulę i marchewkę na dno naczynia. Dodajemy olej oraz dużą łyżkę curry oraz szczyptę chilli    czas 4.30 min /Varoma/poz 1

    3. Dodajemy następnie wodę, kostkę bulionu, soczewicę, puszkę pomidorów. Jesli nie jest to puszka z pomidorami pokrojonymi, nalezy uprzednio je pokroić. czas 24 min/100 C/Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" /Mieszanie"Mieszanie"

  2. Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu

Porady

Pod koniec gotowania można dodać posiekaną natkę pietruszki przez otwór w pokrywce.Na koniec spróbować posolić jeśli jest taka potrzeba .

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Zupa z czerwonej soczewicy i pomidorów

Wydrukuj:

Komentarze

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY