Czas przygotowania
1h 0min
Czas całkowity
1h 0min
porcja/porcje/porcji
30
porcja/porcje/porcji
Poziom
--
opublikowany: 16/06/18
zmieniono dnia: 16/06/18
Składniki
Thai Fish Cakes
- 15 szt zielonej fasolki
- 12 Lisci kaffir / liscie limonki - usunac czesc srodkowa lodyge
- 5 g czosnku
- 400 g ryby bez osci
- 2 jajka
- 195 g pasty Red Thai Curry
- 3 łyżki Mąki Kukurydzianej
- olej roślinny do smażenia
Dip
- 3 łyżki Soku z limonki
- 3 łyzki cukru palmowego
- 130 ml ciepłej wody
- 2,5 łyżki Sosu rybnego
- 2 łyżki sosu Sweet Chilli
- 1 łyżka dobrze rozdrobnionego ogórka zielonego
- 1 łyżka rozdrobnionych orzeszków ziemnych
- nie cala garść swiezej kolendry pokrojonej..jesli ktos nie lubi mozna ominac
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 1. Z zielonej fasolki odcinami koncówki z dwoch stron , kroimy w 0,5 cm czasteczki.Odkladamy na bok do mieseczki.
2.Do naczynia TM dodajemy liscie .Mielimy 5sec/Obr.8
3. Usuwamy liscie z naczynia.Odkladamy na bok.
4. Do naczynia TM wkladamy czosnek 3sec/ Obr 9
5. Do naczynia dodajemy jajka, rybe, liscie,make kukurydziana i paste Red Thai Curry .Mieszamy skladniki 1min / Obr 6
6. Przy urzyciu szpatuły zeskrobujemy skladniki ze scianek naczynia i jeszcze raz mieszamy 20sec/ Obr 6
7. Przekladmy polaczne skladniki z naczynia Tm do dowolnej miski dodaj zielona fasolke i przeloz ponownie skladniki do naczynia TM. Mix 1 min / Obr 3 "Obroty wsteczne"
Gotowanie :
1. Olej rozgrzej na patalni do sredniej tempartury ( UNIKAJ WYSOKIEJ TEMPERATURY )
2. Uformuj rybne kotleciki i smaż
3. odsacz nadmiar tluszczu i utrzymuj cieplo podczas gdy bedziesz robic sos. - 1. Połącz skladniki : sok z limonki, cukier palmowy,sweet chilli sos, rybny sos i wode w misce. Zamieszaj do polaczenia sie skladnikow.
2. Posyp sos kolendra, orzeszkami i ogorkiem zielonym.
Thai Fish Cakes:
Dip
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze