thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
1h 0min
Czas całkowity
1h 0min
porcja/porcje/porcji
30 porcja/porcje/porcji
Poziom
--

Składniki

Thai Fish Cakes

  • 15 szt zielonej fasolki
  • 12 Lisci kaffir / liscie limonki - usunac czesc srodkowa lodyge
  • 5 g czosnku
  • 400 g ryby bez osci
  • 2 jajka
  • 195 g pasty Red Thai Curry
  • 3 łyżki Mąki Kukurydzianej
  • olej roślinny do smażenia

Dip

  • 3 łyżki Soku z limonki
  • 3 łyzki cukru palmowego
  • 130 ml ciepłej wody
  • 2,5 łyżki Sosu rybnego
  • 2 łyżki sosu Sweet Chilli
  • 1 łyżka dobrze rozdrobnionego ogórka zielonego
  • 1 łyżka rozdrobnionych orzeszków ziemnych
  • nie cala garść swiezej kolendry pokrojonej..jesli ktos nie lubi mozna ominac

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Thai Fish Cakes:
  1. 1. Z zielonej fasolki odcinami koncówki z dwoch stron , kroimy w 0,5 cm czasteczki.Odkladamy na bok do mieseczki.
    2.Do naczynia TM dodajemy liscie .Mielimy 5sec/Obr.8
    3. Usuwamy liscie z naczynia.Odkladamy na bok.
    4. Do naczynia TM wkladamy czosnek 3sec/ Obr 9
    5. Do naczynia dodajemy jajka, rybe, liscie,make kukurydziana i paste Red Thai Curry .Mieszamy skladniki 1min / Obr 6
    6. Przy urzyciu szpatuły zeskrobujemy skladniki ze scianek naczynia i jeszcze raz mieszamy 20sec/ Obr 6
    7. Przekladmy polaczne skladniki z naczynia Tm do dowolnej miski dodaj zielona fasolke i przeloz ponownie skladniki do naczynia TM. Mix 1 min / Obr 3 Obroty wsteczne"Obroty wsteczne"

    Gotowanie :
    1. Olej rozgrzej na patalni do sredniej tempartury ( UNIKAJ WYSOKIEJ TEMPERATURY )
    2. Uformuj rybne kotleciki i smaż
    3. odsacz nadmiar tluszczu i utrzymuj cieplo podczas gdy bedziesz robic sos.

  2. Dip
  3. 1. Połącz skladniki : sok z limonki, cukier palmowy,sweet chilli sos, rybny sos i wode w misce. Zamieszaj do polaczenia sie skladnikow.
    2. Posyp sos kolendra, orzeszkami i ogorkiem zielonym.

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Thai Fish Cakes

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy
Are you sure to delete this comment ?

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: