Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
4
osoba/osoby
Poziom
--
opublikowany: 16/06/18
zmieniono dnia: 16/06/18
Składniki
ZUPA POMIDOROWA Z GRILLOWANYM CZOSNKIEM
- 1 główka czosnku
- 100 g cebuli
- 1 pomidor, duży
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1/4 łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego
- 1/2 łyżeczki tymianku, suszonego
- 250-500 g buliony warzywne
- 2 łyżki ser parmezan, tarty
- sól
- pieprz czarny, mielony
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 1. Najpier musimy grillowac ( upiec ) głowke czosnku, pomidor i cebule . W tym slu obieramy troszeczke czosnek odcinamy gorna czesc. Pomidora nacinamy ,cebule obieramy i tniemy na połowe.
Wszystko polej oliwa z oliwy i posyp sola. Zapiekamy w temp 200 C okolo 30 min .
2.Po upieczeniu, wyciskamy czosnek do naczynia Tm.dodajemy rowniez pomidora i cebula,a nastepnie tymianek, piperz cayenne i bulion ,Blendujemy wszystko do uzyskania konsystencji puree.
3. Podgrzewamy ale juz nie zagotowujemy.
4. Rozlewamy do miseczek, posypujemy startym parmezanem.
Swietnie smakuje z chrupiacym chlebem.
SMACZNEGO !!
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Are you sure to delete this comment ?