thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
4 osoba/osoby
Poziom
--

Składniki

ZUPA POMIDOROWA Z GRILLOWANYM CZOSNKIEM

  • 1 główka czosnku
  • 100 g cebuli
  • 1 pomidor, duży
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1/4 łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego
  • 1/2 łyżeczki tymianku, suszonego
  • 250-500 g buliony warzywne
  • 2 łyżki ser parmezan, tarty
  • sól
  • pieprz czarny, mielony

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. 1. Najpier musimy grillowac ( upiec ) głowke czosnku, pomidor i cebule . W tym slu obieramy troszeczke czosnek odcinamy gorna czesc. Pomidora nacinamy ,cebule obieramy i tniemy na połowe.
    Wszystko polej oliwa z oliwy i posyp sola. Zapiekamy w temp 200 C okolo 30 min .
    2.Po upieczeniu, wyciskamy czosnek do naczynia Tm.dodajemy rowniez pomidora i cebula,a nastepnie tymianek, piperz cayenne i bulion ,Blendujemy wszystko do uzyskania konsystencji puree.
    3. Podgrzewamy ale juz nie zagotowujemy.
    4. Rozlewamy do miseczek, posypujemy startym parmezanem.
    Swietnie smakuje z chrupiacym chlebem.

    SMACZNEGO !!

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

ZUPA POMIDOROWA Z GRILLOWANYM CZOSNKIEM

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy