thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
30min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--

Składniki

ciasto na tartę

  • 300 gramów mąki pszennej lub krupczatki
  • 140 gramów Miękkiego masła
  • 1 jajko kurze, male
  • 5 gramów soli drobnej
  • 50 g wody letniej
  • 2 łyżki oliwy z oliwek

Szpinak na Tartę

  • 400 gramów Szpinaku ( mrożony)
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżeczki soli drobnej
  • 1 łyżeczki imbiru
  • 1 łyżeczki kolendry
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 50 gramów sera mascarpone
  • 70 gramów sera camembert
  • 200 gramów śmietany 18%

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Tarta
  1. Wszystkie składniki(na ciasto) umieszczamy w pojemniku. 2 minutyCiasto"Ciasto"

    Ciasto wyjmujemy, wykładamy na blache do tarty o śr. 26cm. Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika 200 stopni - ok. 20 min.

    FARSZ

    2.Wszystkie składniki oprócz śmietany umieszczamy w pojemnikuBlokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego"

         obr. 2czas 10min 90stopni.

    3.Dodajemy śmietanę i  miksujemy Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" obr. 5 czas 30 sec.

    4. Farsz układamy na ciasto i wkładamy do piekarnika na około 10 minut

     

     

     

     

     

Porady

Jako posypkę na tartę  możemy użyć :  słonecznik prażony bądź prażone orzechy włoskie( zmiksowane).

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

tarta ze szpinakiem

Wydrukuj:

Komentarze