Ten przepis nie posiada zdjęcia
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--

Składniki

Ciasto

  • 2 szklanki mąki
  • 1 łyżeczka soli
  • 40 g. drożdźy
  • 1/4 szklanki ciepłej wody
  • 2 cebule
  • 2 łyżek oliwy z oliwek
  • 15 dkg. wędzonego boczku

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. wodę, drożdźe, mąkę i sól umieścić w Theromixie wyrabiać 2 min interwał. Cebulę i Boczek pokroić i podsmażyć. Dodać do ciasta , dolać 2 łyżki oleju i wyrabiać jeszcze 2 min. Ciasto wyjąć rozwałkować i formować paluchy. Ja po prostu odkrawam kawałki nożem. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować mlekiem i posypać np. sezamem lub makiem albo tartym serem. Piec 20 - 25 min w 180 C z termoobiegiem

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Grissini z boczkiem icebulą

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy