
- TM 31
Składniki
- 120 g masła
- 0.5 opakowania cukru waniliowego
- 0.5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 jajko
- 200 g mąki pszennej
- 100 g cukru
- 1 opakowania cukierków landrynek
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
1.Składniki według podanej klejności (oprócz landrynek) włozyc do naczynia miksujacego,wyrobić 30s/obr.5/
2.Ciasto zawinąć w folie i wstawić do lodówki na około 30 min.
3.Piekarnik rozgrzać na 175 stopni
4.ciasto rozwałkować na stolnicy oprószonej mąką na grubość 0.5 cm.
5.Foremkami wycinać ciastka np. krążki a nastepnie wycinać w nich środki mniejszą foremką . Do zawieszania dziurki zrobić słomką. Układać ciastka na blasze wyłozonej papierem do pieczenia.
6. Wstawić do piekarnika na 6min. następnie wkładać w otwory ciastek pokruszone na mniejsze kawałki cukierki ( landrynki) i piec kolejne 5min. Zostawić ciastka na blasze do przestygniecia aż cukierek w środku zastygnie.Przełożyć na kratkę w celu całkowitego ostudzenia.
Porady
Można wykorzystać przepis na ciasto kruche z książki Radość gotowania str. 232 .
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
ciekawy pomysł
Cud miód
Podpowiem Ci wkładaj mniejszą ilość landrynek w ciasteczka i nie będzie wtedy ten środek z landrynek taki twardy jak cukierek ,lub wycinaj mniejsze wzorki w środku ciastka .Pzdrawiam
WITRAŻYKI UPIECZONE-WYGLĄDAJĄ CUDNIE
Więcej już ich piec nie będę ze względu na to,że moi smakosze narzekają jak je konsumują.Ciasteczko znika szybko a pozostaje twardy landrynek.Najpierw trzeba objeść wkoło ciasteczko a dopiero potem zająć się landrynkiem.Jeden plus mniej przez to zjadamy
Dodam jeszcze ,że ciasteczka upieklam z mojego przepisu na ciasteczka -serwetniki,skorzystalam z pomysłu na witrażyki
Liczę , że będa ok.
Witrazyki prześliczne
Nie wydaje mi się by przepis był zbyt chaotyczny. Zaznaczyłabym jedynie w pkt.1 - "1.Składniki (oprócz landrynek) według podanej klejności włozyc do naczynia miksujacego"
Pozdrawiam :O
Ale piękne
wypróbuje po świętach 
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Ale śliczne, kolorowe!
Dziękuję za przepis
____________
Mój blog kulinarny:
http://ziolowaszuflada.blogspot.com/