












- TM 31
Składniki
Budyń
- 1 jajko całe
- 1 opakowania CUKRU WANILJOWEGO
- 1 szklanka mąki, do 1,5 szkl mąki
- 1 szlanka cukru
- 1 kostka masła
- 1 litra mleka
Górna warstwa
- 1 tabliczka czekolady, lub gotowa posypka czekoladowa
Warstwy
- 3 opakowania dużych herbatników
Bita śmietana
- 2 opakowania śmietan fix
- 500 ml śmietany 30% kremówki, śmietany 36% kremówki
masa krówkowa
- 1 puszka masy kajmakowej
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
4. Na drugą warstwę herbatników wyłożyć wcześniej przygotowany budyń .
Przygotowanie budyniu;
do termomixa
"Blokada naczynia miksującego" włożyć kostkę masła, cukier, cukier waniljowy, jajko utrzeć na obr.6 /1min. założyć motylek i dodać mąkę włączyć termomix 90st.obr 1,5 na 12 min wtrakcie stopniowo wlewać przez górny otwór mleko.
5.Na masę budyniową wyłożyć trzecia warstwę herbatników.
8. wstawić do lodówki na 3 godziny
Grupa kroków do przygotowania
Porady
Można samemu przygotować masę kajmakową z litra mleka i 3 szklanek cukru gotująć około 2 godz. obr. 2.
Do masy kajmakowej można dodać prażony ryż co da nam efekt Liona.
Można dodać troche wiecej mąki bo są rózne gatunki i moze byc za żatki budyń ,albo dodać trochę maki kartoflanej .
Najlepiej spożyć ciasto na drugi dzień.
SMACZNEGO
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Powinni usunąć ten przepis, bo to jest masakra.
jedna wielka woda - szkoda produktów
budyń wychodzi rzadki, wystarczy dogotować go na gazie i jest idealny, proponuje zrobić bitą śmietanę z 2 kremówek - i ciasto rewelacja
Przeciez jest napisane żeby dać więcej mąki bo wychodzi ŻATKI budyń 😂
Budyń masakra. Zupa mleczna.
10zl w plecy
bUDYŃ KATASTROFA, RZADKA ZUPA
JolkaR
Czym mogę zagęścić budyń, bo wyszedł strasznie rzadki
Przepis na masę budyniowa jest zły! Wyszła mi rzdka zupa budyniowa a nie budyń! Szkoda skladnikow
Aod kiedy budyń robi się ze zwykłej mąki?Na litr mleka potrzeba około 40 gram mąki ziemniaczanej albo zrobić krem do karpatki i po problemie.
ciasto ogólnie smaczne ale proporcje są źle dobrane bo masa krówkowa jest na małą blaszkę, budyń na dużą, a bita śmietana znowu na małą i budyń wg. tego przepisu wogle nie wychodzi musiałam się przenieść na gas żeby się udał.
Wszystko fajnie, tylko z budyniem miałam niezłe przeboje. Nie wiem, czy to wina przepisu, ale wyszła zupa budyniowa, a nie masa, którą można wyłożyć na ciastka
Musiałam się nieźle nakombinować, żeby coś z tego wyszło. W dodatku, niestety, w smaku czuć mąkę... Kolejnym razem skorzystam z innego przepisu na bydyń.