- TM 31
Składniki
- 30 g mąki ziemiaczanej
- 60 g musztardy, łagodnej
- 50 g śmietany 18%, do gotowania
- 1 kostka bulionu warzywnego, może być wykonany w th
- 500 g wody
- 2 szczypty pieprzu, moze byc pieprz cytrynowy
- 0,5 łyżeczki soli
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 600 g Filet dorsza
- 1 szczypty cukru
- 500 g ziemniakw
- 1 garstka kaparów, nie muszą być
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Varoma
-
Koszyczek
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Ziemniaki umieścić w koszyczku.
Dorsza skropić sokiem z cytryny, doprawić solą i pieprzem, ułożyć na przystawce Varoma.
Do naczynia miksującego wlać wodę, dodać kostkę bulionową, wstawić koszyczek, nałożyć przystawkę Varoma, gotować 23 min/Varoma/obr. 1.
Rybę i ziemniaki odstawić w ciepłe miejsce.
Do wody w naczyniu dodać pozostałe składniki, wymieszać 10 s/obr. 6, następnie gotować 2½ min/100°C/obr. 2.
Otrzymanym sosem polać rybę i ziemniaki.
Podawać z surówką, do sosu można również dodać koperek.ania przepisu.
Porady
mozna użyć pieprzu cytrynowego ,bardzo dobrze komponuje się z każdym gatunkiem ryby
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
@connections game Posiłek o wyjątkowym smaku! Mój głos jest na tak! Dla podkręcenia smaku użyłam musztardy francuskiej, a ziemniaki posypałam listkami tymianku, choć wiem, że nie każdy lubi takie dodatki. W każdym razie posiłek jest fantastyczny, więc idź na niego.
Bardzo smaczne danie,szybciutko zrobione, wydłużyłam czas gotowania do 30 minut.
Bardzo smaczne
bardzo smaczne i szybkie danie
Bardzo pyszne danie! Polecam! Ja dodałam troszkę musztardy francuskiej, żeby podkreślić smak i do ziemniaków wrzucilam kilka listków tymianku, ale nie każdy lubi W każdym razie danie polecam, jest super
Przepis bardzo dobry. Zrobiłam z morszczukiem oraz wydłużyłam czas do 30min. Polecam wyprobować
Czy dorsza powinno się zawinąć w folię aluminiową ?
może być zwykła mąka czy musi być ziemiaczana?
Polecam
MałaMi: Ja dodałam mrożonego dorsza (25min) i też było ok
Are you sure to delete this comment ?