thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
40h 0min
Czas całkowity
40h 0min
porcja/porcje/porcji
4 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy

Składniki

  • 30 g mąki ziemiaczanej
  • 60 g musztardy, łagodnej
  • 50 g śmietany 18%, do gotowania
  • 1 kostka bulionu warzywnego, może być wykonany w th
  • 500 g wody
  • 2 szczypty pieprzu, moze byc pieprz cytrynowy
  • 0,5 łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 600 g Filet dorsza
  • 1 szczypty cukru
  • 500 g ziemniakw
  • 1 garstka kaparów, nie muszą być

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Varoma
    Varoma kup teraz
  • Koszyczek
    Koszyczek kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Ziemniaki umieścić w koszyczku.

     

    Dorsza skropić sokiem z cytryny, doprawić solą i pieprzem, ułożyć na przystawce Varoma.

    Do naczynia miksującego wlać wodę, dodać kostkę bulionową, wstawić koszyczek, nałożyć przystawkę Varoma, gotować 23 min/Varoma/obr. 1.

    Rybę i ziemniaki odstawić w ciepłe miejsce.

    Do wody w naczyniu dodać pozostałe składniki, wymieszać 10 s/obr. 6, następnie gotować 2½ min/100°C/obr. 2.

    Otrzymanym sosem polać rybę i ziemniaki.

     

    Podawać z surówką, do sosu można również dodać koperek.ania przepisu.

     

Porady

mozna użyć pieprzu cytrynowego ,bardzo dobrze komponuje się z każdym gatunkiem ryby

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Dorsz w sosie musztardowym

Wydrukuj:

Komentarze

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: