thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
2min
Czas całkowity
2min
porcja/porcje/porcji
10 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy

Składniki

Pesto

  • 1 ząbka czosnku
  • 50 g sera parmezan, pokrojonego na kawałki
  • 50 g orzechów włoskich, wyłuskanych
  • 100 g rukoli
  • 100 g oliwy z oliwek
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 szczypta soli

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Sposób przygotowania
  1. 1   Do naczynia miksującego włożyć czosnek, rozdrobnić 2 s/obr. 8. Zgarnąć kopystką składniki ze ścianek na dno naczynia miksującego.


    2   Dodać ser parmezan, orzechy i bazylię, rozdrobnić 8 s/obr. 8.


    3   Dodać oliwę, pieprz i sól, wymieszać 20 s/obr. 3.


     

Porady

Smaczny sos do makaronów, sałatek, grillowanej ryby lub pasta do grillowanego chleba.
Pesto można przechowywać w lodówce szczelnie zamknięte pod warstwą oliwy nawet do miesiąca.

Zamiast orzechów można dodać migdały.

Rukolę można zastąpić bazylią.

Przepis ten jest modyfikacją przepisu firmy Vorwerk.

 

 

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Pesto z Rukoli

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?