- TM 31
Składniki
Pesto
- 1 ząbka czosnku
- 50 g sera parmezan, pokrojonego na kawałki
- 50 g orzechów włoskich, wyłuskanych
- 100 g rukoli
- 100 g oliwy z oliwek
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 1 szczypta soli
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
1 Do naczynia miksującego włożyć czosnek, rozdrobnić 2 s/obr. 8. Zgarnąć kopystką składniki ze ścianek na dno naczynia miksującego.
2 Dodać ser parmezan, orzechy i bazylię, rozdrobnić 8 s/obr. 8.
3 Dodać oliwę, pieprz i sól, wymieszać 20 s/obr. 3.
Sposób przygotowania
Porady
Smaczny sos do makaronów, sałatek, grillowanej ryby lub pasta do grillowanego chleba.
Pesto można przechowywać w lodówce szczelnie zamknięte pod warstwą oliwy nawet do miesiąca.
Zamiast orzechów można dodać migdały.
Rukolę można zastąpić bazylią.
Przepis ten jest modyfikacją przepisu firmy Vorwerk.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Pyszne, na pewno jeszcze nie raz skorzystam z tego przepisu!
Wyszło bardzo dobre. Zamiast orzechów włoskich dodałam płatki migdałowe i parmezan zastąpiłam zwykłym serem gouda.
Pyszne,oczywiście nieco zmieniłam proporcje jak to ja ale wyszło delikatne... dla mnie lepsze niż z bazyli
Are you sure to delete this comment ?