- TM 31
Składniki
Ciasto:
- 20 gramów drożdży
- 150 gramów mleka
- 70 gramów cukru
- 20 gramów oleju
- 1 szczypty soli
- 2 jajka
- 320 gramów mąki
- marmolada różana, ok. 12 łyżeczek
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Do naczynia miksującego wlać mleko, wsypać cukier i dodać drożdże. Podgrzać 2min/37st.C/obr. 1.
2. Dodać olej, sól, dwa żółtka, przesianą mąkę
3. Wyrabiać 2min/"Blokada naczynia miksującego" /"Ciasto"
4. Ciasto przełożyć na obsypaną mąką deskę, lekko wyrobić, uformować wałek, następnie pociąć ten wałek na 12 kawałków. Uzyskane krążki należy rozwałkować na małe, dość grube placuszki.
5. Na każdy krążek nałożyć niecałą łyżeczkę marmolady, zawinąć, następnie odwrócić go zaklejaną stroną do dołu, żeby podczas pieczenia się nie otworzył.
6. W tym czasie nagrzać piekarnik na 180st. C
7. Uzyskane okrągłe bułeczki rozłożyć w odległościach na wyłożonej pergaminem blaszce, przykryć ściereczką i poczekać 20 min. na lekkie wyrośnięcie.
8. Roztrzepać białka, posmarować nimi wierzch każdej bułeczki i posypać gruboziarnistym cukrem.
9. Piec 20min w 180st. C.
Smacznego!
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Are you sure to delete this comment ?