thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 1 thumbnail image 2
Czas przygotowania
20min
Czas całkowity
20min
porcja/porcje/porcji
4 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy

Składniki

Na budyń:

  • 25 gramów gorzkiego kakao lub karobu
  • 550 gramów mleka roślinnego, (ryżowe, owsiane, sojowe)
  • 120 gramów daktyli suszonych
  • 30 gramów masła lub oleju kokosowego
  • 1 szczypty soli
  • ewentualnie cukier do smaku
  • 90 gramów kaszy jaglanej

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Koszyczek
    Koszyczek kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Do suchego naczynia miksującego wsypać kaszę jaglaną i podprażyć 1,5 min/100stopni/obr.1.

  2. Dodać pozostałe składniki z wyjątkiem cukru i gotować 15min/100stopni/obr. 2. Naczynie przykryć koszyczkiem lub uchyloną ze skosa miarką - kasza lubi kipieć, nie należy odchodzić w tym czasie daleko od Thermomixa.

  3. Ugotowaną masę spróbować co do słodkości, ewentualnie dosypać cukru do smaku i zmiksować 1min./obr.10.

  4. Budyń przelać do kokilek lub miseczek i jeść na ciepło, kasza lubi dość szybko tężeć.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Budyń jaglany

Wydrukuj:

Komentarze