thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
10min
Czas całkowity
10min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--

Składniki

  • 90 g cukru/xylitolu/stevii
  • 130 g orzechów laskowych
  • 60 g carobu
  • 35 g oleju kokosowego
  • 35 g masła klarowanego
  • 100 g mleczka sojowego/ryżowego/owsianego

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Przygotowanie kremu
  1. Do naczynia miksującego wsypać cukier, zemleć 10s/obr. 9

    2. Dodać orzechy i zemleć 20s/obr. 10. Przy pomocy kopystki uzyskaną masę zgarnąć na dno naczynia.

    3. Dodać sypki carob (mączka chleba świętojańskiego), masło, olej kokosowy i mleko, podgrzewać 3min./50°C/obr. 2, następnie wymieszać uzyskaną masę przez 5s/obr. 9

    4. Uzyskaną masę przełożyć do szczelnego naczynia spożywczego lub słoika i przechowywać w lodówce do ok. 2 tygodni.

Porady

Przechowywać w szczelnie zamykanym naczyniu bądź słoiku w lodówce do ok. 3 tygodni

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

DOMOWY KREM Z KAROBU

Wydrukuj:

Komentarze