- TM 31
Składniki
- 90 g cukru/xylitolu/stevii
- 130 g orzechów laskowych
- 60 g carobu
- 35 g oleju kokosowego
- 35 g masła klarowanego
- 100 g mleczka sojowego/ryżowego/owsianego
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Do naczynia miksującego wsypać cukier, zemleć 10s/obr. 9
2. Dodać orzechy i zemleć 20s/obr. 10. Przy pomocy kopystki uzyskaną masę zgarnąć na dno naczynia.
3. Dodać sypki carob (mączka chleba świętojańskiego), masło, olej kokosowy i mleko, podgrzewać 3min./50°C/obr. 2, następnie wymieszać uzyskaną masę przez 5s/obr. 9
4. Uzyskaną masę przełożyć do szczelnego naczynia spożywczego lub słoika i przechowywać w lodówce do ok. 2 tygodni.
Przygotowanie kremu
Porady
Przechowywać w szczelnie zamykanym naczyniu bądź słoiku w lodówce do ok. 3 tygodni
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Jest w dosc sztywnej konsystencji. Z lodowki jest taki do smarowania.
Dorota
Jaką konsystencję ma ten krem?
Jola