

Składniki
Sos jogurtowo - miodowy:
- 1 MT jogurtu sojowego naturalnego
- 1 łyżeczka miodu
Pierzynka:
- 30g masła klarowanego
- 30g cukru trzcinowego
- 40g mąki orkiszowej razowej
Owoce:
- 1 jabłko
- 1 banan
- 6 łyżek jagód
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Jabłko, banana obrać, pokroić na cząstki, ułożyć w dwóch kokilkach do zapiekania.
Dodać po trzy łyżki jagód.
Do
"Blokada naczynia miksującego" włożyć produkty na pierzynkę, miksować 10s/obr.6.
Wyłożyć na owoce.
Zapiekać w piekarniku 30 min./temp. 180'.
Składniki na sos dokładnie wymieszać.
Owoce pod pierzynką podawać lekko przestudzone, polane sosem.
Smacznego!
Porady
Jagody mogą być świeże lub mrożone.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze