![thumbnail image 1](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/hi1q8cum-6c402-936702-cfcd2-3lmzuxhr/089a9dc9-cc14-4d0f-91f8-ccd2fd206786/main/owoce-pod-pierzynka.jpg)
![thumbnail image 2](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/hi1q8cum-6c402-936702-cfcd2-3lmzuxhr/bd3d6ea3-4916-4dfd-aa21-03e10df5cd04/main/owoce-pod-pierzynka.jpg)
Składniki
Sos jogurtowo - miodowy:
- 1 MT jogurtu sojowego naturalnego
- 1 łyżeczka miodu
Pierzynka:
- 30g masła klarowanego
- 30g cukru trzcinowego
- 40g mąki orkiszowej razowej
Owoce:
- 1 jabłko
- 1 banan
- 6 łyżek jagód
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Jabłko, banana obrać, pokroić na cząstki, ułożyć w dwóch kokilkach do zapiekania.
Dodać po trzy łyżki jagód.
Do
"Blokada naczynia miksującego" włożyć produkty na pierzynkę, miksować 10s/obr.6.
Wyłożyć na owoce.
Zapiekać w piekarniku 30 min./temp. 180'.
Składniki na sos dokładnie wymieszać.
Owoce pod pierzynką podawać lekko przestudzone, polane sosem.
Smacznego!
Porady
Jagody mogą być świeże lub mrożone.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Are you sure to delete this comment ?