![thumbnail image 1](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/329j2bbw-6c402-543821-cfcd2-ne3acka9/d4686b2f-b576-4f95-9bdd-3f54f45e72ad/main/jogurt-sojowy-naturalny.jpg)
Składniki
Składniki:
- bakteryjna kultura do jogurtu
- 1 l mleka sojowego
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Mleko wlać do
"Blokada naczynia miksującego" .
Dodać kultury jogurtu. Ogrzewać 10min./temp. 37/obr.2.
Pozostawić na ok. 10 godz.
Jogurt przelać do słoiczków.
Przechowywać w lodówce do 7 dni.
Porady
Do jogurtu możemy dodać owoce według upodobań, dosładzamy miodem (moje przepisy).
Jedną porcję jogurtu zostawiamy do zakwaszenia kolejnego.
Kultury do jogurty kupiłam na stronie: sklep.serowar.pl
Z przygotowanego jogurtu możemy także zrobić twarożek jogurtowy (moje przepisy).
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Zrobiłam z mleka koziego, dałam szczyptę i czekam do rana![tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/smile.png)
Jak zakwaszać kolejne jogurty, nie używając bakterii, tylko sam jogurt?
I z tym twarożkiem nie rozumiem, jogurt jak jest, to nic nie robię, tylko przelewam, czy wymieszać muszę rano?
A twarożek to się jakiś skrzep robi rano i to jego muszę wyjąć? A potem co z resztą po jogurcie?
Robię to pierwszy raz, jutro jeszcze muszę z mleka kokosowego zrobić jogurty
Dziś jadłam go w wersji "sos jogurtowy do deseru". Palce lizać. Polecam
))
Are you sure to delete this comment ?