thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
1 litr/litra/litry/litrów
Poziom
Łatwy
  • TM 31
przez Juvena
opublikowany: 03/1/16
zmieniono dnia: 03/1/16

Składniki

Składniki:

  • bakteryjna kultura do jogurtu
  • 1 l mleka sojowego

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Mleko wlać do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" .

     

  2. Dodać kultury jogurtu. Ogrzewać 10min./temp. 37/obr.2.

    Pozostawić na ok. 10 godz.

  3. Jogurt przelać do słoiczków.

    Przechowywać w lodówce do 7 dni.

Porady

Do jogurtu możemy dodać owoce według upodobań, dosładzamy miodem (moje przepisy).

Jedną porcję jogurtu zostawiamy do zakwaszenia kolejnego.

Kultury do jogurty kupiłam na stronie: sklep.serowar.pl

Z przygotowanego jogurtu możemy także zrobić twarożek jogurtowy (moje przepisy).

 

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Jogurt sojowy naturalny

Wydrukuj:

Komentarze

  • lipca 11, 2018 at 21:24

    Zrobiłam z mleka koziego, dałam szczyptę i czekam do rana tmrc_emoticons.)
    Jak zakwaszać kolejne jogurty, nie używając bakterii, tylko sam jogurt?
    I z tym twarożkiem nie rozumiem, jogurt jak jest, to nic nie robię, tylko przelewam, czy wymieszać muszę rano?
    A twarożek to się jakiś skrzep robi rano i to jego muszę wyjąć? A potem co z resztą po jogurcie?
    Robię to pierwszy raz, jutro jeszcze muszę z mleka kokosowego zrobić jogurty tmrc_emoticons.)

  • marca 1, 2016 at 21:47

    Dziś jadłam go w wersji "sos jogurtowy do deseru". Palce lizać. Polecam tmrc_emoticons.)))

    Love

Are you sure to delete this comment ?