![thumbnail image 1](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/qjnddvcm-6c402-120957-cfcd2-bq21ilz3/341326be-426c-436c-84e3-f1f8b291cd5f/main/serek-jogurtowy.jpg)
![thumbnail image 2](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/qjnddvcm-6c402-120957-cfcd2-bq21ilz3/4ababd29-9dd7-4be5-b60d-dd1b8abfbab1/main/serek-jogurtowy.jpg)
![thumbnail image 3](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/qjnddvcm-6c402-120957-cfcd2-bq21ilz3/b8f3026e-2fa8-479f-9a4a-8d0c8a755474/main/serek-jogurtowy.jpg)
Składniki
Składniki:
- 1/2 l mleka sojowego
- bakteryjna kultura do jogurtu
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Przygotować jogurt według mojego przepisu: jogurt sojowy.
Powstały jogurtowy skrzep kroimy nożem, delikatnie przelewamy na gazę ułożoną na sicie.
Serek zostawiamy do ocieknięcia w lodówce na ok. 24 godz.
Porady
Powstałego skrzepu nie mieszamy w "Blokada naczynia miksującego" , gdyż zrobi się rzadki i "przeleci" przez gazę.
Serek ma bardzo delikatny smak, możemy go dowolnie przyprawiać na ostro lub słdko.
Z podanej porcji otrzymujemy ok 150g serka.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Are you sure to delete this comment ?