thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 3
thumbnail image 1 thumbnail image 2 thumbnail image 3
Czas przygotowania
34h 0min
Czas całkowity
34h 0min
porcja/porcje/porcji
0 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
  • TM 31
opublikowany: 01/03/16
zmieniono dnia: 01/03/16

Składniki

Składniki:

  • 1/2 l mleka sojowego
  • bakteryjna kultura do jogurtu

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Przygotować jogurt według mojego przepisu: jogurt sojowy.

  2. Powstały jogurtowy skrzep kroimy nożem, delikatnie przelewamy na gazę ułożoną na sicie.

  3. Serek zostawiamy do ocieknięcia w lodówce na ok. 24 godz.

Porady

Powstałego skrzepu nie mieszamy w Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" , gdyż zrobi się rzadki i "przeleci" przez gazę.

Serek ma bardzo delikatny smak, możemy go dowolnie przyprawiać na ostro lub słdko.

Z podanej porcji otrzymujemy ok 150g serka.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Serek jogurtowy

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy