Składniki
Składniki:
- 200 g ziaren soi
- zimna woda
- garąca woda
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Ziarna soi wypłukać i namoczyć na ok. 10 godz.
Po namoczeniu ziarna wypłukać, przełożyć do "Blokada naczynia miksującego" , dodać 2 MT zimnej wody, miksować 30 s/obr. 9.
Uzupełnić gorącą wodą do 2 litrów. Gotować 10 min/Varoma/obr. 2. Kiedy mleko zacznie "podchodzić" pod pokrywę wlać 1/2 MT zimnej wody. Wyłączyć "Blokada naczynia miksującego" i przecedzić mleko.
Porady
Mleko przecedzić na sicie pokrytym gazą, dobrze odcisnąć.
Pozostałością jest okara, z której można zrobić (moje przepisy) ciasteczka, pasztety, kotleciki...
Mleko przechowywać w lodówce do 3 dni.
Mleko sojowe można spieniać w ekspresie ciśnieniowym - pyszna pianka do kawy.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze