thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 3
thumbnail image 4
thumbnail image 5
thumbnail image 1 thumbnail image 2 thumbnail image 3 thumbnail image 4 thumbnail image 5
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
1 litr/litra/litry/litrów
Poziom
Średni
  • TM 31
opublikowany: 01/03/16
zmieniono dnia: 01/03/16

Składniki

Składniki:

  • 200 g ziaren soi
  • zimna woda
  • garąca woda

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Ziarna soi wypłukać i namoczyć na ok. 10 godz.

  2. Po namoczeniu ziarna wypłukać, przełożyć do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" , dodać 2 MT zimnej wody, miksować 30 s/obr. 9.

  3. Uzupełnić gorącą wodą do 2 litrów. Gotować 10 min/Varoma/obr. 2. Kiedy mleko zacznie "podchodzić" pod pokrywę wlać 1/2 MT zimnej wody. Wyłączyć Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" i przecedzić mleko.

Porady

Mleko przecedzić na sicie pokrytym gazą, dobrze odcisnąć.

Pozostałością jest okara, z której można zrobić (moje przepisy) ciasteczka, pasztety, kotleciki...

Mleko przechowywać w lodówce do 3 dni.

Mleko sojowe można spieniać w ekspresie ciśnieniowym - pyszna pianka do kawy.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Mleko sojowe

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy