thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
20min
Czas całkowity
20min
porcja/porcje/porcji
0 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy

Składniki

Ciastka

  • 150 g bezglutenowych płatków owsianych
  • 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 1 szczypta soli himalajskiej
  • 200 g masła z orzechów nerkowca, (przepis na www.przepisownia.pl)
  • 50 g pasty sezamowej tahini
  • 1 duże jajko
  • 50 g ksylitolu

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. 1. do naczynia miksującego włożyć cukier ksylitol, zmiksować na puder, 8 sek. obr. 10

    2. następnie włożyć pozostałe składniki oprócz płatków owsianych, ucierać, 30 sek. obr.4-5

    3. dodać płatki owsiane, wymieszać przy pomocy kopystki, 15 sek. obr.3

    4. z powstałej masy formować kuleczki, kładąc na blachę wyłożoną paierem do pieczenia rozpłaszczać ciasteczka

    5. piec w temperaturze 175 st przez 15 min 

Porady

Ciastka po wystygnięciu należy przechowywać w słoiku.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

OWSIANE CIASTECZKA BEZGLUTENOWE

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy