Ten przepis nie posiada zdjęcia
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
12 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy

Składniki

składniki suche

  • 70 g cukru trzcinowego nie rafinowanego
  • składniki mokre
  • 1/2 łyżeszki soli
  • 3 jajka przepiórcze
  • 100 g oleju
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 160 g jogurtu koziego naturalnego
  • 120 g płatków owsianych
  • 170 g mąki pszennej

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki suche umieść w naczyniu i wymieszaj 10s./ obr.6 , a nastepnie przesyp do innego naczynia.  Teraz wszystkie składniki mokre umieść w naczyniu i wymieszaj 20 s./ obr. 5. Dodaj składniki suche i wymieszaj na jednolitą masę 30 s. / obr.5.  Tak przygotowane ciasto nakładaj do foremek na mufinki wyłożonych papilotkami  do 3/4  wysokości  papilotki. Piec ok. 20 min.  w temp. 180 st. w  NAGRZANYM WCZEŚNIEJ PIEKARNIKU! 

Porady

Dobry sposób na zdrowe drugie śniadanie w domu i do szkoły. Jeżeli nie dostaniecie jogurtu koziego, to można go zastąpić delikatnym, kremowym serkiem kozim ( trzeba uważać żeby nie był słony) są takie podobne w typie do tradycyjnego "Bielucha". Wtedy trzeba go rozrobić z mlekiem kozim do uzyskania konsystencji przypominającej jogurt średnio gęsty.  Produkty te są dostępne np. w Tesco.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Mufinki owsiane dla alergików

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy