- TM 31
Składniki
- jajka 15 sztuk
- cukier 220 gramów
- migdały 100 gramów
- chleb razowy suchy 100 gramów
- goździki 0,5 łyżeczki
- skórka pomarańczowa kandyzowana 3 łyżki
- sól 1 szczypta
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
W naczyniu miksującym zmielić migdały czas 20 sek. / obr. poz. 10 - przełożyc do innego naczynia. Następnie zmielić chleb razowy razem z goździkami - czas 20 sek. / obr. poz. 10 - przełożyc do innego naczynia.
Założyc motylek i ubic białaka z odrobina soli czas 4 min. / obr. poz 4 - przełozyc do innego naczynia.
Nie wyjmując motylka ubić 14 zółtek, jedno jajo oraz cukier - czas 4 min. / obr. poz. 4, 1 minutę przed końcem dodawać porcjami migdały.
Zdjąc motylek, masę połaczyć z chlebem, goździkami i skórka pomarańczową - czas 2 min. / obr. wsteczne poz. 5. Dodac białka i delikatnie wymieszac kopystką.
Formę do pieczenia natłuścić dobrze i posypać bułką tartą. Piec 60 min. w 180*C.
RADA: Formę czasem posypuje nie bułka tarta a zmielonymi orzechami laskowymi
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze