thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
0 porcja/porcje/porcji
Poziom
--
  • TM 31
opublikowany: 14/04/11
zmieniono dnia: 16/04/14

Składniki

  • 3 jajka
  • 3 łyżkitartej bułki
  • sól i pieprz
  • 20 dag wędzonego łososia w plastrach
  • 1 szklanka śmietany min. 18%
  • 50 dag wędzonej ryby, np. pstrąga, mintaja
  • cytryna i koperek do dekoracji

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu

  2. Założyć motylek i ubic pianę z białek - czas 4 min. / obr. poz.4, wyłożyć do innego naczynia.


    Następnie ubić smietanę - czas 3 min. / obr. poz.4, wyłożyć do innego naczynia.


    Z ryby zdjąc skórę i usunąć wszystkie ości - zmielić czas 10s. / obr. poz. 9. Dodać śmietanę, bułkę tartą, żółtka, doprawić do smaku a następnie wymieszać czas 1 min. / obr. wsteczne poz. 4. Na koniec dodać ubite białka i delikatnie wymieszac kopystką.


    Forme do pieczenia wyłożyć plastrami łososia, tak aby wystawały za brzegi. Napełnić msą, przykryć wystającymi plastrami. Formę wstawić do naczynia z wodą. Piec 1 godzinę w 170*C.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Wielkanocny pasztet rybny

Wydrukuj:

Komentarze

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: