- TM 31
Składniki
- 40 dag mocno odciśniętego tłustego twarogu
- 13 dag masła
- 1/2 szklanki cukru pudru
- 1/2 szklanki kwaśnej śmietany 30-procentowej
- po 15 dag rodzynek, obranych migdałów i skórki cytrynowej smażonej w cukrze oraz kandyzowane owoce
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Migdały i skórkę cytrynową posiekać czas 5sek. / obr. 9 (kilka całych migdałów zostawić do przybrania). Rodzynki sparzyć i osączyć. Twaróg dokładnie utrzeć z cukrem i śmietaną czas 3-4 min. / obr. 4-5. Dodać bakalie i wymieszać czas 30sek. / obroty wsteczne poz. 5.
Tortownicę wyłożyć gazą i napełnić masą serową. Następnie zawinąć gazę, obciążyć paschę talerzem lub deseczką i wstawić na noc do lodówki. Gotową paschę przełożyć na talerz i przybrać migdałami oraz kandyzowanymi owocami. Podawać z kwaśną śmietaną.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
pierwszy raz w życiu robiłam testowo przed świętami - Bardzo smaczne - jak dla trochę jednak pracochłonne przez tą koniecznść odsączania. Obawiam się, że w natłoku innych wielkanocnych przygotowań może być truddne do zrealizowania. I trudno uzyskać ładny kształt. Moja wyszła krzywo niestety
Wychodzi z tego bardzo mała miseczka paschy, nawet podwojona porcja to nie za wiele.