thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--
  • TM 31
opublikowany: 13/04/11
zmieniono dnia: 29/11/11

Składniki

  • 40 dag mocno odciśniętego tłustego twarogu
  • 13 dag masła
  • 1/2 szklanki cukru pudru
  • 1/2 szklanki kwaśnej śmietany 30-procentowej
  • po 15 dag rodzynek, obranych migdałów i skórki cytrynowej smażonej w cukrze oraz kandyzowane owoce

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Migdały i skórkę cytrynową posiekać czas 5sek. / obr. 9 (kilka całych migdałów zostawić do przybrania). Rodzynki sparzyć i osączyć. Twaróg dokładnie utrzeć z cukrem i śmietaną czas 3-4 min. / obr. 4-5. Dodać bakalie i wymieszać czas 30sek. / obroty wsteczne poz. 5.

    Tortownicę wyłożyć gazą i napełnić masą serową. Następnie zawinąć gazę, obciążyć paschę talerzem lub deseczką i wstawić na noc do lodówki. Gotową paschę przełożyć na talerz i przybrać migdałami oraz kandyzowanymi owocami. Podawać z kwaśną śmietaną.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

ŁATWA PASCHA

Wydrukuj:

Komentarze

  • lutego 8, 2017 at 22:39
    4.0

    pierwszy raz w życiu robiłam testowo przed świętami - Bardzo smaczne - jak dla trochę jednak pracochłonne przez tą koniecznść odsączania. Obawiam się, że w natłoku innych wielkanocnych przygotowań może być truddne do zrealizowania. I trudno uzyskać ładny kształt. Moja wyszła krzywo niestety

  • kwietnia 19, 2014 at 11:26

    Wychodzi z tego bardzo mała miseczka paschy, nawet podwojona porcja to nie za wiele.